ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Disember 09, 2023 -Sabtu

 
  YILI MENDAHULUI BAGI KEDUDUKAN NILAI JENAMA TENUSU DUNIA UNTUK EMPAT TAHUN BERTURUT-TURUT DENGAN PERTUMBUHAN DUA ANGKA

Monday 28/08/2023

AsiaNet 100286

Table

Yili mendahului bagi kedudukan Jenama Tenusu Paling Bernilai untuk tahun 2023.


LONDON, 28 Ogos, 2023 /Xinhua-AsiaNet/--

Pada 22 Ogos, Brand Finance, perundingan strategi dan penilaian jenama terkemuka di dunia, telah mengeluarkan laporan Makanan & Minuman 2023 mereka. Nilai jenama Yili melonjak kepada AS$12.4 bilion, sekali gus membolehkan satu peningkatan 17% berbanding dengan tahun sebelumnya. Yili telah mengekalkan tempat paling atas selama empat tahun berturut-turut, dengan mempamerkan potensi pertumbuhan mereka yang teguh.

Seperti yang ditonjolkan oleh Brand Finance, Yili, sebuah gergasi tenusu dunia, telah memperolehi sebuah reputasi yang terkenal di dunia dengan tumpuan mereka kepada kualiti, inovasi dan tanggungjawab sosial. Perundingan itu menggariskan bahawa, "Yili telah memupuk kesetiaan pelanggan yang kukuh di dalam pasaran tempatan mereka dengan secara konsisten menyampaikan produk yang berkualiti luar biasa dan manfaat kesihatan yang dirasakan. Ini telah menyumbang kepada pertumbuhan jualan domestik yang kukuh, manakala kehadiran global bagi jenama itu juga telah mendorong pendapatan mereka di luar negara."

"Dwi-enjin" untuk pertumbuhan yang pantas

Strategi "dwi-enjin" Yili -- yang menampilkan kedua-dua inovasi dan pendigitalan -- telah banyak menyumbang kepada pertumbuhan nilai jenama mereka. Yili telah menubuhkan sebuah platform penyelidikan dan pembangunan (R&D) tiga peringkat yang merangkumi platform inovasi terbuka, pusat inovasi kumpulan dan platform inovasi aplikasi peringkat BU. Dengan menjalankan 15 pusat R&D dan inovasi di seluruh dunia, Yili telah tidak henti-henti mengejar kerjasama keseluruhan inovasi rantaian industri yang menjangkau dari padang ragut sehingga kepada produk akhir.

Yili telah meneruskan usaha mereka yang berhasrat untuk memenuhi permintaan pengguna yang pelbagai untuk makanan yang lebih sihat. Pada tahun 2023, Yili telah menerajui industri dengan melancarkan pelbagai produk tenusu fungsian yang membantu meningkatkan sistem imun orang ramai atau mengawal paras gula darah mereka. Susu tulen organik laktoferin aktif SATINE, sebagai contoh, ialah sebuah produk bintang yang baharu dilancarkan yang dicipta selepas menjalani R&D selama tiga tahun, meningkatkan kadar pengekalan laktoferin secara drastik daripada 10% kepada lebih 90%. Produk baharu itu telah memainkan satu peranan perintis di dalam industri itu dengan mencipta sebuah kategori baharu sepenuhnya bagi produk tenusu yang meningkatkan imun.

Yili juga telah meningkatkan transformasi digital rantaian bekalan mereka. Ke arah huluan, ia telah membangunkan satu siri ladang pintar terkemuka dunia yang beroperasi tanpa campur tangan manusia pada sepanjang proses mereka. Menjelang bahagian pertengahan, ia telah melancarkan banyak kilang pintar yang menampilkan kecekapan pengeluaran dan pengurusan yang dipertingkatkan. Dan ke arah bahagian hiliran, Yili telah menggunakan satu pendekatan operasi pengguna digital yang meliputi kedua-dua penggunaan dalam talian dan luar talian, menjangkau semua jenis senario pengguna dan merangkumi keseluruhan kitaran hayat produk.

Dengan meletakkan teknologi digital ke dalam aplikasi yang komprehensif, Yili telah melaksanakan peningkatan digital dan pintar secara langkah demi langkah di keseluruhan rantaian operasi itu, yang meliputi pelbagai fungsi termasuk R&D, pembuatan, rantaian bekalan dan pemasaran.

Menyedari nilai sosial syarikat itu

Pada April 2022, Yili menjadi syarikat makanan China pertama yang mengeluarkan sasaran pelepasan karbon puncak dan keneutralan karbon serta sebuah pelan hala tuju yang termasuk satu ikrar jangka panjang untuk mencapai keneutralan karbon di keseluruhan rantaian industri menjelang tahun 2050. Sejak itu, Yili telah beransur-ansur melancarkan rancangan pengurangan karbon mereka dan bekerjasama dengan rakan-rakan kongsi di seluruh rantaian industri untuk mengekang penggunaan tenaga, mengurangkan pelepasan gas rumah hijau dan melindungi alam sekitar.

Tahun lepas, satu tumpuan untuk mengurangkan jejak air telah membuka satu lembaran baharu untuk perjalanan kelestarian Yili. Pada Mac 2023, Yili menerajui industri makanan China dengan memperolehi pengesahan jejak air antarabangsa di peringkat produk dan organisasi. Ia juga menjadi syarikat pertama China yang menyertai Agenda Tindakan Air PBB.

Sebagai jenama tenusu paling bernilai di dunia, Yili komited untuk mencapai bukan sahaja kejayaan komersial mereka sendiri tetapi juga pembangunan lestari bagi keseluruhan industri tenusu. Di dalam mengejar impian mereka untuk "Perkongsian Kesihatan Bersepadu Sedunia", Yili akan terus meningkatkan perkongsian global, inovasi dan pendigitalan mereka untuk meningkatkan lagi kualiti produk dan perkhidmatan mereka.
 
Sumber: Kumpulan Yili
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=441892
 
   Kapsyen: Yili mendahului bagi kedudukan Jenama Tenusu Paling Bernilai untuk tahun 2023.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2023 MREM . All rights reserved.