ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Disember 09, 2023 -Sabtu

 
  KUMPULAN YILI MEMINTA AGAR USAHA GLOBAL UNTUK MENGGALAKKAN PEMBANGUNAN BERKUALITI TINGGI MERENTASI RANTAIAN NILAI PADA MAJLIS PERASMIAN WDIC

Thursday 10/08/2023
Table

Majlis perasmian WDIC

HOHHOT, China, 10 Ogos /Xinhua-AsiaNet/ -- Pada pagi 5 Ogos, majlis perasmian bagi Persidangan Industri Tenusu Sedunia (WDIC) yang pertama telah diadakan di Hohhot, ibu kota bagi Wilayah Autonomi Inner Mongolia di utara China. Dianjurkan bersama oleh kerajaan perbandaran Hohhot dan Kumpulan Yili, bersama-sama dengan pihak lain, persidangan itu memanggil pihak-pihak berkepentingan dalam industri itu dari seluruh dunia untuk bertukar-tukar pandangan mengenai pembangunan hijau dan lestari bagi industri tenusu dunia.
 
Pada majlis perasmian itu, bandar raya Hohhot telah dianugerahkan dengan gelaran "Ibukota China bagi Pembiakan Tenusu" dan "Ibukota Dunia bagi Sains dan Teknologi Tenusu".

Selain itu, kejayaan pelancaran Pusat Kebangsaan bagi Inovasi Teknologi untuk Tenusu menandakan satu lagi kejayaan di dalam pembangunan yang berkualiti tinggi bagi industri tenusu China. Sebagai satu daripada rakan kongsi terpenting bagi projek itu dan institut ahli mereka yang pertama, Yili telah berusaha dalam semua bidang untuk memudahkan penubuhan Pusat itu sejak tahun 2019.

Pada majlis perasmian itu, Encik Pan Gang, Pengerusi dan Presiden bagi Kumpulan Yili, berkata bahawa industri tenusu dunia sedang memasuki satu lembaran baharu dalam pertumbuhan. Dengan menekankan peranan bagi "kerjasama, inovasi, pendigitalan dan pembangunan hijau" sebagai empat tonggak bagi pembangunan yang berkualiti tinggi, beliau menekankan keperluan untuk industri itu dalam mempercepatkan penubuhan satu rantaian industri yang berdaya tahan.

Untuk membantu dalam berbuat demikian, gergasi tenusu Asia itu telah membangunkan Mekanisme Ekosistem Yili mereka, yang menyasarkan isu-isu teknikal dan kewangan yang dihadapi oleh industri itu dengan menyediakan kepada rakan kongsi mereka dengan sokongan pelbagai dimensi yang meliputi perkhidmatan teknikal, sokongan kewangan dan bidang lain. Menjelang akhir Julai 2023, Yili telah membantu kira-kira 12,000 rakan kongsi padang ragut dalam mengumpulkan lebih 130 bilion yuan China (kira-kira AS$18.13 bilion) dana untuk mengukuhkan rantaian nilai itu yang merentangi dari padang ragut sehingga kepada produk akhir.

Di WDIC, inovasi dan pencapaian termaju bagi industri itu telah menjadi tumpuan utama. Melalui R&D teknologi utama merentasi segmen huluan, pertengahan dan hiliran, Yili telah membina satu rangkaian inovasi global dan menerajui industri itu di dalam menggalakkan transformasi digital bagi keseluruhan rantaian industri itu. Ditampilkan pada persidangan itu, Taman Perindustrian Pembuatan Pintar Tenusu Global Yili telah menetapkan satu penanda aras yang tinggi untuk industri itu dari segi pembuatan pintar dan transformasi digital.

Sebagai sebuah pelopor bagi pembangunan hijau, Yili juga mempunyai pangkalan data inventori karbon yang paling lengkap di dalam industri itu, dengan rekod inventori karbon pepejal yang disusun sepanjang tempoh 13 tahun berturut-turut. Setelah mencapai pelepasan karbon puncak pada tahun 2012, Kumpulan itu telah berikrar untuk mencapai keneutralan karbon di seluruh rantaian industri mereka menjelang tahun 2050.

Pada masa hadapan, Yili akan meneruskan usaha mereka yang berhasrat untuk menyatukan sumber-sumber global, memperhebatkan inovasi teknologi, mempercepatkan transformasi digital dan membina sebuah ekosistem yang lestari, dalam usaha untuk merealisasikan impian mereka ke arah "Keseluruhan Dunia Berkongsi Kesihatan".
 
Sumber: Kumpulan Yili
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=441766
 
   Kapsyen: Majlis perasmian WDIC
 
   Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=441773
 
   Kapsyen: Encik Pan Gang, Pengerusi dan Presiden bagi Kumpulan Yili, menyampaikan ucaptama pada majlis perasmian itu.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2023 MREM . All rights reserved.