ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Jun 08, 2023 -Khamis

 
  PERSIDANGAN PEMPENGARUH ATAS TALIAN ASEAN-CHINA KEDUA DIJALANKAN DI FUZHOU, CHINA

Friday 26/05/2023Table

Persidangan Pempengaruh Atas Talian ASEAN-China Kedua Dijalankan di Fuzhou, China (Foto: Business Wire)


BEIJING, 26 Mei (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Persidangan Pempengaruh Atas Talian ASEAN-China Kedua telah diadakan di Fuzhou, China pada 19 May. Bertemakan "Bersua di Tanah yang Diberkati Merentasi Gunung dan Laut", acara ini menghimpunkan lebih daripada 60 tetamu terkemuka, termasuk utusan diplomatik, pempengaruh dalam talian, dan wakil media dari sepuluh negara ASEAN. Persidangan ini memberi tumpuan kepada ekonomi digital, budaya dan pelancongan, serta ekonomi pempengaruh, dengan tujuan berkongsi pencapaian kerjasama China-ASEAN dan membincangkan kerjasama dan pembangunan masa depan. Acara ini disiarkan secara langsung dan disaksikan oleh lebih daripada 14 juta orang.
 
Sewaktu forum meja bulat berlangsung, utusan diplomatik dari China dan negara-negara ASEAN, serta para pempengaruh dalam talian, berkongsi dan bertukar pandangan mengenai tiga topik berikut: "Dekad Kemakmuran," "Utusan Pertukaran Budaya," dan "Peluang Bersama dalam Era Digital..
 
Demi matlamat untuk lebih mengukuhkan pembangunan ekonomi dan perdagangan serta pertukaran antara rakyat dan budaya antara China dan negara-negara ASEAN, seraya mempromosikan kerjasama China-ASEAN ke peringkat yang baru, acara ini dihoskan bersama oleh Persatuan Diplomasi Awam China, Pusat ASEAN-China, Global Times Online, Jabatan Perdagangan Provinsi Fujian, Pejabat Hal Ehwal Luar Negeri Kerajaan Rakyat Provinsi Fujian, dan Fuzhou Gucuo Group Co., Ltd..

Galeri Multimedia/Foto Sedia Ada:
https://www.businesswire.com/news/home/53404043/en
 
Syarikat: Persatuan Diplomasi Awam China
Wakil Perhubungan: Yu Jiayi
E-mel: yujiayianny@126.com
Laman Web: http://www.chinapda.org.cn/eng/
Telefon: 18001026933
Bandar: Beijing, China

Sumber : China Public Diplomacy Association

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2023 MREM . All rights reserved.