ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Jun 22, 2024 -Sabtu

 
  PAMERAN KERJASAMA & PERTUKARAN EKONOMI DAN PERDAGANGAN "DUA NEGARA, TAMAN BERKEMBAR" CHINA-INDONESIA TELAH DIADAKAN

Wednesday 24/05/2023Table

Pameran Kerjasama & Pertukaran Ekonomi dan Perdagangan “Dua Negara, Taman Berkembar” China-Indonesia telah diadakan di Bandar Raya Fuqing di Wilayah Fujian


FUQING, China, 24 Mei, 2023 /Xinhua-AsiaNet/--

Pada 19 Mei, Pameran Kerjasama & Pertukaran Ekonomi dan Perdagangan “Dua Negara, Taman Berkembar” China-Indonesia telah diadakan di Bandar Raya Fuqing, dan dihadiri oleh pakar-pakar dan cendekiawan, wakil perusahaan, elit industri, demikian menurut Pusat Pertumpuan Media Fuqing.
 
Hadirin telah membincangkan pelan tindakan & rancangan program, peluang kerjasama, dan mencari pembangunan bersama melalui tafsiran dasar, perkongsian pengalaman dan dialog meja bulat, dsb. Di tapak acara itu, kontrak bagi 10 projek utama telah ditandatangani, dengan jumlah pelaburan sebanyak 4.55 bilion yuan, yang melibatkan pelaburan asing, makanan kesihatan, hidangan sedia masak, pemprosesan produk akuatik, perdagangan asing, dan platform rantaian bekalan, dsb., dan satu kumpulan wakil perdagangan bagi penggalakan pelaburan telah diambil untuk memberikan sokongan dan pengaruh yang kuat bagi “Dua Negara, Taman Berkembar” China-Indonesia dan memacukan sepenuhnya Fuqing untuk membangun dengan kualiti yang tinggi.

Taman China itu berpusat di Zon Pelaburan Fuqing Yuanhong, dan Taman Indonesia itu mengambil tempat di Kawasan Perindustrian Bintan, Kawasan Perindustrian Aviarna dan Taman Perindustrian Batang sebagai pembawa utama.
 
Sumber: Pusat Pertumpuan Media Fuqing
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=440904
 
   Kapsyen: Pameran Kerjasama & Pertukaran Ekonomi dan Perdagangan “Dua Negara, Taman Berkembar” China-Indonesia telah diadakan di Bandar Raya Fuqing di Wilayah Fujian.

--BERNAMA
 

 
 
 

Copyright @ 2024 MREM . All rights reserved.