ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 28, 2022 -Isnin

 
  TOSHIBA MERUPAKAN PEMENANG DI ANUGERAH PENCAPAIAN ELEKTRONIK DUNIA ASPENCORE

Friday 25/11/2022Table
 
​Toshiba merupakan Pemenang di Anugerah Pencapaian Elektronik Dunia Aspencore (Gambar: Business Wire)


KAWASAKI, Jepun, 25 Nov (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Perbadanan Peranti & Penyimpanan Toshiba (Shanghai) Sdn. Bhd., anak syarikat  Perbadanan Peranti & Penyimpanan Elektronik Toshiba  (“Toshiba”) yang berpangkalan di Shanghai, merupakan pemenang kategori “Semikonduktor/Pemandu Kuasa Tahunan” dalam Anugerah Pencapaian Elektronik Dunia (WEAA) untuk tahun 2022. Perbadanan Peranti & Penyimpanan Toshiba (Shanghai) Sdn. Bhd. berada di majlis yang diadakan di Shenzhen, China pada 10 November 2022 untuk menerima anugerah itu.

AspenCore yang berpangkalan di AS merupakan salah satu kumpulan media teknologi terkemuka di dunia dan setiap tahun WEAA yang dipandang tinggi mengiktiraf syarikat dan individu yang melakukan sumbangan yang menonjol terhadap pembaharuan dan memajukan industri elektronik. Pada tahun ini, MOSFET XPQR3004PB Toshiba, iaitu transistor kesan medan semikonduktor logam oksida voltan rendah yang strategik, menerima anugerah untuk “Semikonduktor/Pemandu Kuasa Tahunan.”

Tsutomu Nomura, Presiden Perbadanan Peranti & Penyimpanan Toshiba (Shanghai) Sdn. Bhd. berkata, “Kami berbesar hati untuk diiktiraf oleh WEAA yang berprestij. Tahun ini merupakan tahun kelima berturut-turut salah satu produk kami menerima anugerah. Toshiba bertekad untuk terus memimpin jalan dalam menyediakan elektronik kuasa kepada industri automotif dan sektor lain yang dapat menambah baik kecekapan operasi kelengkapan dan meningkatkan keadaan neutral karbon.”

Dilancarkan dalam tahun fiskal, XPQR3004PB merupakan saluran N, MOSFET voltan rendah 40V untuk aplikasi automotif. XPQR3004PB sesuai untuk suis bateri dalam kenderaan yang mesra alam sekitar dan motor bantuan pemanduan dalam hibrid ringan. XPQR3004PB ialah acuan UMOS IX yang paling maju dan dikepitkan pada pakej L-TOGL™. AspenCore mencatat arus tinggi, keupayaan pelesapan haba tinggi dan kebolehpercayaannya yang tinggi.

Pada masa akan datang, Toshiba akan meningkatkan daya saingnya dalam perniagaan semikonduktor kuasa dengan menawarkan produk dengan keupayaan penyimpanan tenaga yang tinggi dan menyumbang kepada masyarakat bertenaga rendah dan keadaan neutral karbon.

* TOGL™ ialah tanda dagangan Perbadanan Peranti & Penyimpanan Elektronik Toshiba.
* Nama syarikat, produk dan perkhidmatan lain boleh menjadi tanda dagangan syarikat mereka tersendiri.
* Maklumat dalam dokumen ini termasuk harga produk dan spesifikasi, kandungan perkhidmatan dan maklumat hubungan adalah semasa pada tarikh pengumuman tetapi tertakluk pada perubahan tanpa notis awal.

Tentang Perbadanan Peranti & Penyimpanan Elektronik Toshiba

Perbadanan Peranti & Penyimpanan Elektronik Toshiba, pembekal terkemuka semikonduktor yang maju dan penyelesaian penyimpanan, bergantung pada pengalaman lebih daripada separuh abad dan pembaharuan untuk menawarkan semikonduktor berbeza yang menonjol, sistem LSI dan produk HDD kepada pelanggan dan rakan kongsi perniagaan.
23,000 pekerja syarikat ini di seluruh dunia berkongsi tekad yang sama untuk memaksimumkan nilai produk dan mempromosikan kerjasama rapat dengan pelanggan dalam penciptaan bersama nilai dan pasaran baharu. Dengan jualan tahunan yang kini telah melepasi 850 bilion yen (7.5 bilion dolar AS), Perbadanan Peranti & Penyimpanan Elektronik Toshiba menantikan untuk membina dan menyumbang ke arah masa hadapan yang lebih cerah untuk semua orang di mana-mana sahaja.
Ketahui lebih lanjut di https://toshiba.semicon-storage.com/ap-en/top.html

Galeri Multimedia/Foto Sedia Ada: https://www.businesswire.com/news/home/52977612/en

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

Hubungan
Pertanyaan Pelanggan:
Hubungi Kami

Pertanyaan Media
K.Tanaka, S.Mihashi
Kumpulan Komunikasi Korporat & Perisikan Pasaran
Bhg. Perancangan Strategik
Perbadanan Peranti & Penyimpanan Elektronik Toshiba
Tel: +81-44-548-2122
Mel: tdsc-publicrelations@ml.toshiba.co.jp
 
Sumber: Perbadanan Peranti & Penyimpanan Elektronik Toshiba

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.