ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 28, 2022 -Isnin

 
  MEMBINA SEBUAH "MODEL FUZHOU" BAGI SEBUAH CHINA YANG INDAH DENGAN EKOLOGI SEBAGAI LATAR BELAKANG

Friday 25/11/2022

AsiaNet 98976

Table

Langit biru, air yang jernih dan pergunungan yang subur adalah asas kepada pembangunan bandar di Fuzhou 


FUZHOU, China, 25 Nov, 2022 /Xinhua-AsiaNet/--

Baru-baru ini, Bandar Raya Fuzhou, Wilayah Fujian telah mengeluarkan “Apa yang anda tidak tahu mengenai Fuzhou – Ekologi Fuzhou”, sebuah video promosi mengenai Bandar Raya Fuzhou, melalui akaun media sosial luar negara termasuk “Pusat Oriental Paris”, “Penemuan di Fujian”, dan “Penemuan di Fuzhou”, yang membimbing pengguna internet dunia untuk menikmati keindahan ekologi di Fuzhou, yang memaparkan “kehijauan yang subur dan bunga yang mekar” dan “air yang jernih yang mengalir ke dalam sungai dan tasik”.
 
Air yang jernih dan pergunungan yang subur sentiasa menjadi satu tonggak penting untuk pembangunan kawasan bandar di Fuzhou. Di dalam video promosi ini, orang ramai boleh melihat banyak pemandangan yang indah. Secara khusus, beribu-ribu ekor burung berkumpul dan terbang di tanah lembap di muara Minjiang dan di antara mensiang yang bergoyang, burung bangau yang terbang ke atas dan ke bawah di sungai-sungai pedalaman di antara bandar raya, dan rakyat dan pengembara yang berehat di bawah pokok beringin yang subur di kedua-dua tebing sungai itu. Lengkungan gunung yang naik dan turun satu demi satu membentuk sebuah rabung berbukit yang berterusan, dan garis bandar serta garis sempadannya dibentuk oleh kehijauan yang subur. Jalan-jalan melintang di antara satu sama lain di antara pepohonan, dan taman itu menjangkau ke anak tangga di depan pintu kediaman.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, bersama-sama dengan rangka tindakan besar bagi Pelan Strategik “3820”, Fuzhou, berdasarkan kepada usahanya terhadap pembiayaan ekologi, telah bergerak ke hadapan ke arah bandar raya yang lebih sesuai untuk didiami, menurut Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran CPC Fuzhou. Setakat separuh pertama tahun ini, bahagian kualiti air yang sangat baik di kawasan tadahan air utama Fuzhou telah mencapai 94.4%, dan indeks kualiti udara komprehensif telah mencapai 2.62. Pada masa ini, Fuzhou mempunyai lebih daripada 1,400 taman yang besar dan kecil, lebih daripada 5,000 mu kawasan hijau taman tepi sungai, dan kawasan ruang hijau taman per kapita di kawasan bandar telah mencecah 14.82 meter persegi. Dengan air yang jernih dan pergunungan yang subur sehingga kepada gunung emas dan perak, bandar raya pantai yang serba moden dan bertaraf antarabangsa ini sedang dibina untuk menjadi sebuah “Model” China yang indah.
 
Sumber: Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran CPC Fuzhou

Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=434776
 
   Kapsyen: Langit biru, air yang jernih dan pergunungan yang subur adalah asas kepada pembangunan bandar di Fuzhou 

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.