ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 28, 2022 -Isnin

 
  MEDIA ARUS PERDANA ANTARABANGSA MELANCARKAN JELAJAH DAYA TARIKAN BAGI PELABUHAN PERDAGANGAN BEBAS HAINAN

Wednesday 16/11/2022

AsiaNet 98816

Table

Wartawan media asing sedang membuat penggambaran di Haikou.HAIKOU, China, 16 Nov., 2022 /Xinhua-AsiaNet/--

Pada 14 November, aktiviti fotografi media asing "Yeah! Hainan" telah dilancarkan secara rasmi di Bandar Raya Haikou. Wartawan dari media arus perdana antarabangsa memasuki Haikou untuk belajar tentang penggunaan pelancongan tempatan, teknologi tinggi dan baharu serta perlindungan alam sekitar ekologi untuk merasai pesona Hainan di dalam pemodenan China.
 
Hainan berada di barisan hadapan di dalam pembaharuan dan keterbukaan China. Dengan pembangunan pelabuhan-pelabuhan perdagangan bebas yang mempunyai ciri-ciri Cina, dasar-dasar seperti pengenalan bakat dan tarif sifar telah dilaksanakan dan perhatian dunia semakin diberikan kepada Hainan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Hainan juga telah menjadi satu tumpuan pelaburan global.

Aktiviti itu akan berlangsung selama empat hari. Seterusnya, wartawan media itu akan juga pergi ke Qionghai dan Wanning untuk mempelajari lebih lanjut mengenai pembinaan pelabuhan perdagangan bebas Hainan, perlindungan alam sekitar ekologi, pertanian tropika dan penggunaan pelancongan, agar dapat menceritakan kisah-kisah Hainan kepada orang ramai di luar negara.

Orang yang bertanggungjawab di Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Wilayah CPC Hainan berkata bahawa dalam tempoh lima tahun akan datang dan seterusnya, Pelabuhan Perdagangan Bebas Hainan akan muncul sebagai sebuah jendela yang penting bagi dunia untuk melihat pemodenan China. Aktiviti itu diadakan dengan harapan agar media asing dapat memaparkan kepada dunia mengenai sebuah pelabuhan perdagangan bebas yang terbuka, cantik dan bertenaga, supaya masyarakat antarabangsa dapat memahami Hainan, mengenali Hainan dan mencintai Hainan.

Sumber: Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Wilayah CPC Hainan
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=433916
 
   Kapsyen: Wartawan media asing sedang membuat penggambaran di Haikou.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.