ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 28, 2022 -Isnin

 
  ​BERDIRI DI HAD PASANG SURUT, HAICANG KOMITED KEPADA PENCIPTAAN SEBUAH KAWASAN TELUK YANG BERTARAF DUNIA

Thursday 22/09/2022

AsiaNet 97959

Table
 
 
Daerah Haicang di Xiamen
 

XIAMEN, China, 22 Sept., 2022 /Xinhua-AsiaNet/--

Daerah Haicang di bandar raya Xiamen, wilayah Fujian ialah Zon Pelaburan domestik Taiwan yang pertama dan terbesar, dan ia berfungsi sebagai sebuah model untuk pembangunan merentas pulau bagi Xiamen. Terletak berdekatan dengan kawasan-kawasan bagi Bandar raya Baharu Teluk Haicang, Bandar raya Baharu Teluk Maluan, Bandar raya Baharu Cangjiang dan Bandar raya Baharu Aoguan mencipta satu corak yang mengagumkan di sini.

Sebagai sebuah daerah yang dipacu oleh industri, KDNK Haicang telah meningkat sebanyak 60 bilion yuan. Kawasan pelabuhan Haicang, yang mempunyai hubungan baik dengan dunia luar, menyumbang kepada satu bahagian besar pengeluaran kontena tahunan bagi Wilayah Fujian. Teluk Haicang yang berkembang pesat membolehkan satu kehidupan bersama yang harmoni di antara manusia dan alam semula jadi. Di sinilah budaya Minnan, budaya Laluan Sutera Maritim, dan daya tenaga moden digabungkan bersama-sama ketika susur galur kebudayaan itu berterusan.

Bayu laut yang lembut, awan putih yang gebu, teluk biru yang sangat jernih, bandar raya pelabuhan yang indah, Haicang memancarkan kepelbagaian, keterbukaan dan aspirasi. Berdiri di hadapan arus, Haicang akan membina sebuah kawasan teluk yang bertaraf dunia dengan persekitaran yang berkualiti tinggi dan terkemuka dari satu titik permulaan yang lebih tinggi.
 
Sumber: Pusat Pertumpuan Media Haicang
 
Pautan Lampiran Imej:

Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=429982

Kapsyen: Daerah Haicang di Xiamen

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.