ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 28, 2022 -Isnin

 
  PERSIDANGAN INOVASI DAN PEMBANGUNAN TELAH DIADAKAN DI NANJING SEMPENA ULANG TAHUN KE-120 UNIVERSITI NORMAL NANJING

Wednesday 14/09/2022

AsiaNet 97788

Table

Ulang tahun ke-120 Universiti Normal Nanjing


NANJING, China, 14 Sept., 2022 /Xinhua-AsiaNet/ --

Selepas dua belas dekad menikmati kecemerlangan yang sentiasa berkembang, Universiti Normal Nanjing (NNU) menyambut ulang tahun mereka ke-120 pada 10 September, Hari Guru China ke-38 dan Festival Pertengahan Musim Luruh. Alumni dan tetamu dari segenap sektor, fakulti, kakitangan dan pelajar berkumpul untuk meraikan perjalanan indah NNU selama 120 tahun. Persidangan Inovasi dan Pembangunan untuk Ulang Tahun ke-120 bagi penubuhan Universiti Normal Nanjing telah diadakan di pusat sukan itu di Kampus Xianlin.
 
Hadirin termasuk Du Yubo, ahli Jawatankuasa Tetap bagi Kongres Rakyat Kebangsaan (NPC) dan Pengerusi bagi Persatuan Pengajian Tinggi China, Hu Jinbo, Setiausaha bagi Jawatankuasa Universiti CPC Nanjing, Xiang Zhang, Presiden bagi Universiti Hong Kong dan Ma Xin, Naib Gabenor bagi Kerajaan Rakyat Wilayah Jiangsu telah menyampaikan ucapan tahniah kepada semua guru dan pelajar NNU dan alumni dari segenap lapisan masyarakat di dalam dan luar negara.

Sebanyak 105 universiti dalam dan luar negara menghantar surat atau video ucapan tahniah. Pemimpin dari lebih 40 universiti hadir pada persidangan itu di tapak berkenaan, termasuk Universiti Akademi Sains Sosial China, Universiti Nanjing dan Universiti Tenggara. Wakil bagi pemimpin sekarang dan bekas pemimpin, guru dan pelajar NNU turut menghadiri persidangan tersebut. Ia telah dipengerusikan oleh Wang Chengbin, Setiausaha bagi Jawatankuasa Parti bagi universiti itu.

Pembinaan dan pembangunan NNU telah mendapat perhatian dan galakan. Pada separuh pertama tahun ini, Pameran Kerja Seni Ulang Tahun ke-120 Universiti Normal Nanjing bagi Pendidikan Seni Halus telah diadakan di Muzium Seni Negara China, dengan mempamerkan lebih daripada 240 karya seni halus kaligrafi dan lukisan dari zaman sejarah yang berbeza. Peng Peiyun, bekas Naib Pengerusi bagi Jawatankuasa Tetap NPC, dengan rasa gembira melakarkan kata-kata pujian bagi universiti itu.

NNU akan meneruskan tradisi baik mereka yang wujud sejak 120 tahun lalu dan mencapai kegemilangan baharu dalam perjalanan mereka yang seterusnya. Ia akan sentiasa menepati aspirasi dan misi asal untuk memupuk bakat. Ia akan membina di atas pencapaian masa lalu dan mengejar kemajuan baharu dalam cara yang benar dan berinovatif. Dengan itu ia boleh membina dirinya untuk menjadi sebuah universiti bertaraf kelas pertama yang tersendiri untuk membuka satu lembaran baharu di dalam pembangunan NNU dan membuat lebih banyak sumbangan untuk menjadi penjana kuasa pendidikan.
 
Untuk maklumat lanjut sila layari: https://en.njnu.edu.cn/
 
Sumber: Universiti Normal Nanjing
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=429199
 
   Kapsyen: Ulang tahun ke-120 Universiti Normal Nanjing

--BERNAMA
 

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.