ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Julai 06, 2022 -Rabu

 
  SHAOWU, NANPING: SEBUAH BANDAR RAYA EKO YANG MENINGKAT DENGAN EKONOMI HIJAU YANG DIPERKASAKAN OLEH GABUNGAN INDUSTRI PELANCONGAN DAN KEBUDAYAAN

Tuesday 31/05/2022

AsiaNet 96256

Table
Pekan Heping di Bandar raya Shaowu 


SHAOWU, China, 31 Mei, 2022 /Xinhua-AsiaNet/--

Dari 18 hingga 20 Mei, wakil-wakil dari lebih satu dozen saluran media peringkat nasional, wilayah dan perbandaran turut serta di dalam lawatan publisiti media di Shaowu, Nanping, wilayah Fujian.

Dengan bertemakan “Shaowu adalah sebuah Tempat yang Mengagumkan”, acara itu telah diadakan oleh Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran CPC Shaowu. Semasa lawatan itu, mereka menyaksikan pembangunan ekonomi hijau yang berkualiti tinggi di Shaowu dan pencergasan semula kawasan luar bandar di bandar raya itu yang diperkasakan oleh gabungan industri pelancongan dan kebudayaan.

Sepanjang 20 tahun yang lalu, Shaowu telah mencapai keputusan yang luar biasa dalam pembaharuan dan pembangunan. Bagi era baharu itu, Shaowu mengemukakan strategi pembangunan “1123”. Shaowu merancang untuk membina kluster industri hijau bernilai ratusan bilion yuan bagi bahan baharu, hasil hutan, pelancongan kebudayaan dan penjagaan kesihatan, dan juga mewujudkan sebuah zon pembangunan ekonomi peringkat negeri, sekali gus meletakkan satu asas yang kukuh bagi bandar raya itu untuk menyampaikan idea “Shaowu adalah sebuah Tempat yang Mengagumkan”.

Satu pelan khas untuk membina sebuah “bandar pinggir air yang indah” telah dimasukkan ke dalam pelan keseluruhan bandar Shaowu yang baru disemak semula. Bandar raya itu beralih daripada idea tradisional air hanya sebagai sebuah sumber yang perlu dipelihara kepada menjadikan air untuk memenuhi pelbagai tujuan, dengan satu tumpuan untuk meningkatkan rasa memperoleh keuntungan rakyat dan menjadikan air sebahagian daripada pembangunan perindustrian. Ini seterusnya menyumbang kepada idea bahawa “air yang jernih dan gunung yang subur adalah aset yang tidak ternilai”.

Shaowu telah mengambil langkah-langkah yang disasarkan dengan baik di seluruh bandar raya itu, dengan mengambil kesempatan daripada sumber pelancongan kebudayaan mereka. Selaras dengan strategi “Pelancongan + Kebudayaan” mereka, ia telah mewujudkan satu siri bandar-bandar yang mempunyai ciri-ciri seperti Perbandaran Jinkeng, Bandar Heping (sebuah bandar bersejarah dan kebudayaan yang terkenal), Bandar Yinghua (Bunga Sakura) dan Bandar Sukan. Bandar raya itu telah memperkasakan pencergasan semula luar bandar melalui gabungan industri pelancongan dan kebudayaan.

Hari ini, Shaowu terkenal dengan penduduk mereka yang hebat, tradisi revolusioner mereka, ekologi hijau mereka, pembangunan perindustrian mereka, dan keterbukaan dan ketamadunan mereka. Pada masa hadapan, Shaowu akan menjadikan Shaowu lebih dikenali dan didengari di seluruh negara, dan meningkatkan kualiti pembangunan hijau mereka, supaya dapat memenuhi reputasi “Shaowu adalah sebuah Tempat yang Mengagumkan”.
 
Sumber: Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran CPC Shaowu
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=422404
 
   Kapsyen: Pekan Heping di Bandar raya Shaowu 

--BERNAMA
 

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.