ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Julai 06, 2022 -Rabu

 
  TRILLIANT AKAN MENGATURKAN KEDUDUKAN AMI DI DALAM PERKONGSIAN DENGAN SAMART TELCOMS BAGI PIHAK BERKUASA ELEKTRIK WILAYAH (PEA), THAILAND

Thursday 26/05/2022AMI akan membolehkan PEA untuk meningkatkan kecekapan pengumpulan data masa nyata bagi pelanggan komersial dan industri (C&I)

THAILAND & SINGAPURA, 26 Mei (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Trilliant, sebuah penyedia global terkemuka bagi penyelesaian utiliti untuk pemeteran termaju dan sistem grid pintar, dengan sukacitanya ingin mengumumkan satu perkongsian baharu dengan SAMART untuk mengaturkan kedudukan Infrastruktur Pemeteran Termaju (AMI) bagi Pihak Berkuasa Elektrik Wilayah Thailand (PEA). Penggunaan itu menunjukkan komitmen berterusan Trilliant terhadap utiliti di rantau Asia Pasifik pada tahap prestasi peneraju pasaran.

“Trilliant berdedikasi untuk menyediakan penyelesaian yang berinovatif bagi pelanggan kami di seluruh dunia,” kata Andy White, Pengerusi & Ketua Pegawai Eksekutif bagi Trilliant. “Platform kami membolehkan bagi penggunaan teknologi wayarles hibrid yang boleh digunakan dengan berkesan bersama pelbagai aplikasi, yang membolehkan utiliti untuk menyediakan perkhidmatan peringkat atasan kepada pelanggan mereka. Jalinan kerjasama dengan SAMART membolehkan kami untuk menyampaikan platform perisian kami bagi menyokong penggunaan jenama berbilang meter.”

PEA Thailand telah memberikan kontrak itu kepada Konsortium STS yang terdiri daripada SAMART Telcoms PCL dan SAMART Communication Services.

“Pemilihan terbaik bagi produk berkualiti daripada Trilliant, sebuah penyedia teknologi bertaraf dunia, telah mengukuhkan penawaran penyelesaian kami kepada PEA. Kami menantikan perkongsian jangka panjang dan kerjasama masa depan kami di Thailand,” kata Encik Suchart Duangtawee, Naib Presiden Eksekutif bagi SAMART Telcoms PCL.

Trilliant telah pun menghubungkan lebih 3 juta meter pintar bagi pelanggan di India dan Malaysia, dengan rancangan untuk mengaturkan kedudukan bagi 7 juta meter tambahan dalam tempoh tiga tahun akan datang melalui perkongsian yang sedia ada. Dengan penambahan PEA, teknologi Trilliant akan tidak lama lagi digunakan di berjuta-juta rumah baharu, sekali gus membantu pihak berkuasa utiliti menyediakan akses elektrik yang boleh dipercayai kepada pelanggan mereka.

Penggunaan berterusan di dalam APAC adalah satu bukti kepada teknologi Trilliant yang dibina khas untuk utiliti dan komuniti. Baru-baru ini diiktiraf oleh Frost & Sullivan sebagai Syarikat Platform Komunikasi Utiliti Pintar Asia Pasifik Terbaik untuk 2021, Trilliant kekal berdedikasi kepada laluan inovasi teknologi mereka.

Trilliant terus bekerjasama dengan penyedia perkhidmatan tenaga untuk melengkapkan pemasangan meter pintar, sistem hujung kepala dan hab komunikasi dalam satu cara yang selamat dan tepat pada masanya. Penggunaan ini menyokong utiliti di dalam mengejar matlamat alam sekitar dan kelestarian mereka melalui penyelarasan berterusan bagi proses dan pengurusan perkhidmatan tenaga yang dipertingkatkan.

Maklumat mengenai Trilliant

Trilliant® memperkasakan industri tenaga dengan satu-satunya platform komunikasi yang dibina khas yang membolehkan pihak utiliti dan bandar raya untuk menggunakan mana-mana aplikasi dengan selamat dan boleh dipercayai -- pada satu rangkaian yang berkuasa. Dengan penyelesaian yang paling terbukti di lapangan dan patuh di peringkat global di dalam pasaran, Trilliant memperkasakan anda dengan menghubungkan dunia benda®. www.trilliant.com

Maklumat mengenai SAMART Telcoms PCL

KUMPULAN SAMART TELCOMS menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan di dalam ICT dan inovasi digital, termasuk Penyelesaian Rangkaian, Teknologi Dipertingkatkan, dan Aplikasi Perniagaan yang mencakupi daripada perundingan, reka bentuk sistem, pemasangan dan pelaksanaan, operasi, dan penyelenggaraan sebagai penyedia penyelesaian dan perkhidmatan yang terkemuka dan lengkap untuk pelanggan di sektor kerajaan dan swasta.
 

Lihat versi sumber di  businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220525006051/en/

Hubungi

Tracey Mitchell
tracey.mitchell@trilliant.com

Cindy Watson/Anita Wong
StrategicAmpersand Inc.
TrilliantPR@stratamp.com

Sumber : Trilliant

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.