ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 30, 2021 -Selasa

 
  SANYA, "HAWAII CHINA", MENJADI "SELEBRITI DALAM TALIAN" BAGI PENGGUNAAN PELANCONGAN

Tuesday 23/11/2021

AsiaNet 93210

Table

Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran Sanya CPC


HAIKOU, China, 23 Nov., 2021 /Xinhua-AsiaNet/--

Baru-baru ini, dalam satu senarai “100 Bandar Raya Utama dalam Ekonomi Pasang Surut China 2021”, yang diterbitkan bersama oleh media domestik, badan pemikir dan organisasi perkhidmatan Internet, Sanya, yang mempunyai reputasi sebagai “Hawaii China”, sekali lagi berada dalam senarai itu dengan menduduki tempat ke-34 di antara 337 bandar raya di China, menurut Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran Sanya CPC.

Di China, semakin banyak bandar raya sedang mewujudkan label “Selebriti Dalam Talian” yang unik. Pengurus-pengurus bandar raya bukan sahaja menunjukkan keperibadian bagi bandar raya itu kepada orang ramai melalui kerancakan internet, kecergasan bandar raya, kehidupan semasa, pembangunan industri, tetapi juga membuat perancangan bandar, mencipta imej bandar raya dan merangsangkan kesegaran ekonomi bagi bandar raya itu dan kawasan sekitarnya.

Baru-baru ini, Sanya, sebuah bandar raya pelancongan terkenal, yang terletak di selatan Hainan, telah berusaha keras untuk membina sebuah bandar raya penanda aras bagi Pusat Penggunaan Pelancongan Antarabangsa dengan mengambil peluang daripada pembinaan China bagi Zon Pelabuhan Perdagangan Bebas Hainan dan pusat penggunaan pelancongan antarabangsa. Selain terkenal dengan lawatan membeli-belah bebas cukai, Sanya, yang panas dan lembap sepanjang tahun, telah menjadi sebuah tempat popular bagi pelancong dengan sukan laut yang menarik, enklaf hotel atasan mewah dan banyak acara sukan dan aktiviti muzik yang terkenal. Terutamanya di bawah pengaruh pandemik COVID-19, pelancong China, yang tidak dapat melancong ke luar negara, menganggap Sanya sebagai pengganti utama.

Pentadbiran Perbandaran Sanya bagi Kebudayaan dan Pelancongan berkata bahawa Sanya akan terus memperkenalkan cara pengurusan pelancongan di masa hadapan, dengan memberi tumpuan kepada pembangunan bagi lebih daripada 10 bentuk pelancongan baharu seperti pelancongan pelayaran, pelancongan kapal pesiar, pelancongan kesihatan, pelancongan pendidikan antarabangsa, pelancongan sukan, pelancongan pameran mewah, untuk memperkayakan sistem bagi produk pelancongan senggang percutian dan menarik lebih ramai pelancong global.

SUMBER: Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran Sanya CPC

Pautan Lampiran Imej:

Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=408352

Kapsyen: Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran Sanya CPC

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.