ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 30, 2021 -Selasa

 
  FESTIVAL PELANCONGAN ANTARABANGSA LALUAN SUTERA MARITIM (FUZHOU) KE-7 BERMULA

Tuesday 23/11/2021

AsiaNet 93181

Table
 
Taman Desa Fushan, Bandar raya Fuzhou, Wilayah Fujian, China
 

FUZHOU, China, 23 Nov., 2021 /Xinhua-AsiaNet/--

Festival Pelancongan Antarabangsa Laluan Sutera Maritim (Fuzhou) Ke-7 bermula pada 23 November. Festival itu dihoskan oleh Kementerian Kebudayaan dan Pelancongan China dan Kerajaan Rakyat bagi Wilayah Fujian dan dianjurkan oleh Jabatan Wilayah Fujian bagi Kebudayaan dan Pelancongan dan Kerajaan Rakyat Fuzhou. Festival itu, yang bertemakan Kerjasama Laluan Sutera Maritim untuk Kebudayaan dan Pelancongan yang Berkembang, akan diadakan secara dalam talian dan luar talian, dengan menonjolkan statusnya sebagai sebuah acara antarabangsa bagi kebudayaan dan pelancongan di sepanjang Laluan Sutera Maritim.

Festival itu akan mempersembahkan pelbagai aktiviti teras dan yang berkaitan, seperti Majlis Perasmian dan Sidang Kemuncak Kerjasama Kebudayaan dan Pelancongan, dan Malam bagi Laluan Sutera Maritim. Wakil dari kedutaan dan konsulat di negara-negara di sepanjang Laluan Sutera Maritim, dari agensi pelancongan negara dan wilayah di sepanjang Belt and Road, serta dari Perikatan Penggalakan Pelancongan Laluan Sutera Maritim akan dijemput untuk menghadiri acara yang menakjubkan ini, menurut Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran Fuzhou CPC. Ini akan menyediakan lagi peluang-peluang untuk pertukaran kebudayaan di sebelah Laluan Sutera Maritim. Dengan pelbagai aktiviti, acara itu akan berlangsung sehingga pertengahan Disember.

Festival Pelancongan Antarabangsa Laluan Sutera Maritim (Fuzhou) adalah satu projek penting bagi Wilayah Fujian dan Bandar raya Fuzhou, yang direka untuk mempercepatkan pembinaan Kawasan Teras bagi Laluan Sutera Maritim Abad Ke-21. Festival itu telah diadakan selama enam tahun berturut-turut, dari 2015 sehingga 2020. Ia telah membolehkan pembentukan satu platform kerjasama pelancongan serantau baharu bagi negara-negara di sepanjang dan berhampiran Laluan Sutera Maritim, di mana mereka boleh mempamerkan pencapaian mereka dan mendalami faedah bersama.

Sumber: Jabatan Publisiti bagi Jawatankuasa Perbandaran Fuzhou CPC

Pautan Lampiran Imej:

Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=408139

Kapsyen: Taman Desa Fushan, Bandar raya Fuzhou, Wilayah Fujian, China

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.