ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

November 30, 2021 -Selasa

 
  OKUMA CORPORATION MELANCARKAN PUSAT PEMESINAN MENDATAR BAHARU MA-8000H

Monday 22/11/2021OGUCHI, Jepun, 22 Nov., 2021 / Kyodo JBN-AsiaNet/ --

Okuma Corporation telah membangunkan Pusat Pemesinan Mendatar MA-8000H baharu dengan saiz palet berukuran 800 x 800 mm. Dilengkapi dengan fungsi penjimatan kuasa yang meluas dan teknologi yang mesra alam yang beroperasi secara berautonomi tanpa campur tangan manusia, produk baharu ini sangat menyokong usaha pengguna untuk menyahkarbon.

(Foto:https://kyodonewsprwire.jp/prwfile/release/
M105098/202111113235/_prw_PI1fl_7yyg61Pm.jpg
)
 
Okuma ingin memperkenalkan tiga ciri bagi MA-8000H.

1. Secara berautonomi mencapai penjimatan tenaga tanpa campur tangan manusia
Teknologi proprietari Konsep Mesra Termo Okuma membolehkan mesin itu untuk secara berautonomi mengekalkan ketepatan yang stabil tanpa memerlukan langkah-langkah khusus terhadap ubah bentuk terma yang mengiringi penggunaan kuasa yang berlebihan, dan “ECO suite plus” Sistem Penjimatan Tenaga Generasi Seterusnya “mengetahui, menganalisis dan mengurangkan” pelepasan CO2 bagi setiap peranti.
 
2. Meningkatkan dengan mendadak produktiviti buruh dengan mengukuhkan gerak balas  automasi dan kebolehpercayaan untuk menyokong tempoh operasi stabil yang panjang Bilangan port bekalan hidraulik dan pneumatik kepada lekapan yang secara automatik mengetatkan bahan kerja telah meningkat kepada 16 port pada stesen persediaan dan 7 port pada kawasan ruang kerja (pilihan). (Jenis konvensional: 4 port) ini membolehkan ia bertindak balas kepada lampiran dan penyingkiran berbilang tugas robotik dan mengelakkan perlanggaran di antara peralatan dan lekapan semasa operasi lekapan di kawasan ruang kerja.
Tangki Tanpa Enapcemar (pilihan) secara automatik dan cekap mengambil bendalir penyejuk enapcemar dan secara drastik mengurangkan kekerapan pembersihan tangki penyejuk. Kadar dapatan semula enapcemar daripada tuangan ialah 99%.
Tiada pembersihan ke atas tangki penyejuk selama tiga tahun, tiada penggantian bendalir penyejuk selama tiga tahun (data yang diperoleh daripada peralatan dalaman).
 
3. Meningkatkan lagi kapasiti pengeluaran untuk memproses komponen besar dengan keupayaan asas yang dipertingkatkan
Ketika kawasan pemesinan itu diperluaskan sebanyak 27% dengan memanjangkan kesemua perjalanan paksi X, Y dan Z sebanyak 100 mm, merealisasikan ruang lantai pemasangan sebanyak 95.5%, berbanding dengan jenis konvensional.
 
Penerimaan pesanan: Pesanan akan diterima mulai Januari 2022.

Maklumat mengenai Okuma Corporation
Okuma ialah pengeluar alat mesin komprehensif yang menghasilkan bukan sahaja pelarik, pusat pemesinan, mesin berbilang tugas dan pengisar, tetapi juga sistem kawalan dan peralatan persisian. Melalui perkhidmatan “monozukuri” (pembuatan) yang konsisten sepenuhnya, Okuma bercita-cita untuk menyumbang kepada perniagaan pelanggan di seluruh dunia yang mencipta nilai, dan dengan itu membawa kebahagiaan kepada semua orang yang mengikuti perjalanan bersama Okuma.
 
Sumber: Okuma Corporation Jepun

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.