ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Oktober 23, 2021 -Sabtu

 
  PERMULAAN POS YANG BERPUSAT DI SINGAPURA BERALIH KEPADA NAPIER UNTUK KAWALAN AML

Wednesday 13/10/2021SINGAPURA, 13 Okt (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Syarikat Teknologi Kawal Selia atau RegTech, Napier, penyedia bagi penyelesaian pematuhan jenayah anti-kewangan termaju, telah mengumumkan bahawa tempat jualan bersepadu (POS) dan permulaan penyelesaian pembayaran, Qashier, adalah yang terbaharu untuk menggunakan teknologi anti pengubahan wang haram (AML) mereka.

Setelah baru-baru ini memohon untuk mendapatkan lesen Institusi Pembayaran Utama di bawah Akta Perkhidmatan Pembayaran Singapura (PSA), Qashier akan menggunakan peranti Pemantauan Urus Niaga, Penyaringan Pelanggan, Kad Skor Berasaskan Risiko dan Semak Semula Aktiviti Pelanggan Napier untuk membantu mengenal pasti aktiviti yang mencurigakan ketika ia berlaku, dan mematuhi dengan peraturan Pihak Berkuasa Kewangan Singapura (MAS).

Diasaskan oleh Christopher Choo dan Frank Zhao pada Februari 2019, platform termaju Qashier memberi kuasa kepada perniagaan runcit dan F&B yang bersaiz kecil dan sederhana dengan menggabungkan sebuah sistem POS pintar, penerimaan pembayaran bersepadu, dan penyelesaian perisian termaju yang termasuk pengurusan jadual, pesanan dalam talian dan kesetiaan pelanggan.

Eric Peh, Ketua bagi Pematuhan di Qashier, berkata: “Kerajaan Singapura berhasrat untuk menjadi sebuah ekonomi tanpa tunai menjelang tahun 2025, namun banyak perniagaan kecil masih bergelut dengan kos dan kerumitan bagi sistem POS standard. Di Qashier, kami mengalami minat yang tinggi daripada pelbagai perniagaan untuk teknologi kami dan ketika kami terus berkembang, adalah sangat penting untuk mempunyai satu penawaran AML yang akan meningkat dan berkembang bersama kami, dan membolehkan kami memainkan peranan kami dalam mencegah jenayah kewangan. Penyelesaian Napier tidak hanya memenuhi keperluan itu, tetapi platform itu juga disesuaikan dengan keperluan kami, sesuatu yang tidak dapat kami temui pada vendor lain.”

Dinamakan sebagai Penyelesaian AML/CTF Terbaik di dalam Anugerah Regulation Asia bagi Kecemerlangan pada tahun lalu, Napier bekerjasama dengan organisasi kewangan di seluruh dunia untuk menyediakan sebuah platform kepatuhan pintar yang dipertingkatkan AI. Kehadirannya di APAC diperkukuhkan lagi pada awal tahun ini dengan pembukaan sebuah pangkalan baharu di Kuala Lumpur, untuk menambahkan pejabatnya yang sudah wujud di Singapura, London, Amerika Utara, Australia dan Dubai.

Robin Lee, Ketua bagi APAC di Napier, berkata: “Ketika kita menuju ke arah sebuah masyarakat tanpa tunai, kita harus sedar bahawa ini juga membuka peluang baharu bagi penjenayah. Adalah penting bahawa penyedia perkhidmatan kewangan boleh memanfaatkan teknologi terbaik yang tersedia untuk terus berada di hadapan daripada ancaman itu dengan sistem pematuhan yang mantap. Melalui teknologi AI kami yang dipertingkatkan, organisasi dapat membuat keputusan yang disahkan dengan pantas dan tepat, dengan pantas memperkukuhkan keupayaan pertahanan dan pematuhan AML mereka.”
 
 
Lihat versi sumber di  businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211012005805/en/ 


Hubungi

John Sullivan
napier@contextpr.co.uk
+44(0)300-124-6100 

Sumber : Napier

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA 

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.