ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Oktober 23, 2021 -Sabtu

 
  EUCALYPTUS FLUF SUZANO YANG LESTARI AKAN DIPAMERKAN DI PERINGKAT ANTARABANGSA DI INDEKS 20

Wednesday 13/10/2021· Eucafluff mempunyai jejak alam sekitar yang lebih rendah berbanding dengan pain fluf dengan kelembutan, ketebalan dan daya serap yang lebih baik.
· Ia adalah hasil daripada lebih satu dekad penyelidikan dan pembangunan (R&D) dalam kerjasama dengan industri barangan pengguna untuk penggunaan di dalam produk termasuk lampin, produk penjagaan wanita dan pad haiwan peliharaan.
· Indeks 20 akan menjadi peluang global yang pertama untuk melihat satu penyelesaian bagi penggunaan 100% Eucafluff secara langsung.

SÃO PAULO & NEW YORK, 13 Okt (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Suzano, pengeluar pulpa kayu putih terkemuka di dunia dan satu daripada syarikat terbesar di Amerika Latin, akan mempamerkan pulpa fluf berinovatif terbaharu mereka, Eucafluff, buat pertama kalinya di Indeks 20 di Geneva pada 19-20 Oktober.

Suzano percaya di dalam kuasa kayu putih dan inovasi untuk menyediakan penyelesaian kepada cabaran besar alam sekitar. Dalam konteks inilah, ia telah membangunkan Eucafluff: 100% eucalyptus fluf yang pertama di dunia, sebuah bahan mentah yang boleh diperbaharui dengan jejak karbon yang lebih rendah daripada kebanyakan produk berasaskan pain fluf yang setara yang secara serentak memberikan kepada pengguna dengan produk yang cekap dan berkualiti tinggi. Ciri-ciri inilah yang membawa maksud Eucafluff mempunyai potensi untuk mengubah pasaran kebersihan.

Eucafluff mempunyai reputasi global sebagai kualiti paling tinggi dan fluf yang paling lestari yang tersedia. Pada masa ini, 75% daripada penjualan Eucafluff adalah ke luar negara, di mana 70% dijual di Asia, termasuk di pasaran utama seperti China dan Jepun. Eucafluff telah diterima pakai oleh syarikat-syarikat terkemuka di pasaran global yang menghasilkan produk kebersihan bagi berjuta-juta orang.

Suzano mempunyai sejarah yang kaya di dalam inovasi di dalam pasaran fluf. Pada tahun 1960-an, Suzano telah membangunkan serat kayu keras yang pertama kepada pasaran pulpa, dan merevolusikan sektor itu yang sebelum ini hanya menggunakan kayu lembut. Eucafluff adalah hasil daripada hampir 15 tahun R&D yang menggabungkan kepakaran Suzano di dalam inovasi dan kelestarian (dikenali sebagai innovabiliti atau inovasi yang lestari), yang ia gunakan merentasi semua bidang dalam perniagaan itu.

Selain ia menjadi lebih mapan, Eucafluff mengungguli pesaingnya di dalam hal yang berkaitan dengan pembasahan semula, serapan bersih dan keselesaan disebabkan oleh morfologi yang unik bagi kayu keras eucalyptus Suzano, yang lebih kecil, lebih nipis dan sangat mampat. Hasil daripada ini, panel penyerap yang diperbuat dengan 100% Eucafluff adalah lebih selesa, fleksibel dan tidak menonjol di dalam menyediakan kesejahteraan yang hebat kepada pengguna akhir. Tambahan pula, panel ini yang lebih nipis mengurangkan penggunaan bahan pembungkusan dengan sebanyak 14%, sekali gus menghasilkan penjimatan yang besar bagi industri itu.

Eucafluff diperbuat daripada pokok kayu putih yang ditanam di ladang-ladang yang diuruskan secara lestari di seluruh Brazil.

Layari pasukan Eucafluff Suzano di gerai #1531 atau e-mel eucafluff@suzano.com.br.

Lihat versi sumber di  businesswire.com: 
https://www.businesswire.com/news/home/20211012005949/en/

Hubungi

Suzano
André Magnabosco
amagnabosco@suzano.com.br

Hawthorn Advisors
Zinka MacHale
suzano@hawthornadvisors.com

Sumber : Suzano

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.