ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Oktober 23, 2021 -Sabtu

 
  ​PESTA PELABURAN DAN PERDAGANGAN CHINA-KOREA SELATAN 2021 DAN MINGGU CHINA (SHENYANG) KOREA SELATAN BERMULA

Tuesday 28/09/2021

AsiaNet 91925

Table

Malam Gala Persahabatan China-Korea Selatan 2021


SHENYANG, China, 28 Sept., 2021 /Xinhua-AsiaNet/--

Pesta Pelaburan dan Perdagangan China-Korea Selatan 2021 selama lima hari dan Minggu China (Shenyang) Korea Selatan telah dilancarkan di Shenyang, China pada 23 September, 2021, menurut Pejabat Penerangan bagi Kerajaan Rakyat Shenyang.
 
Artis dari kedua-dua China dan Korea Selatan bersama-sama mempersembahkan muzik rakyat, tarian tradisional Korea dan pementasan moden di “Malam Gala Persahabatan China-Korea Selatan 2021”, satu daripada aktiviti pertukaran kebudayaan utama bagi “Minggu Korea Selatan”. Persembahan akrobatik itu oleh Shenyang Acrobatic Troupe mempesonakan penonton: “Saya tidak berani mengerdipkan mata kerana takut terlepas melihat aksi yang terbaik.”

“Cookin’ NANTA”, sebuah pementasan Korea Selatan, yang dipersembahkan di Broadway di New York pada Oktober 2003, juga dipentaskan pada malam itu. “Ia adalah sangat luar biasa untuk menikmati program-program autentik di Shenyang,” kata seorang penonton Korea Selatan yang bekerja di Shenyang dengan nada gembira.

Tiga penghibur China yang telah memperoleh markah cemerlang di dalam Pertandingan Vokal Antarabangsa Chuncheon menyanyikan lagu “Hand in Hand”. Penonton mengikuti rentak lagu itu, dan mendorong persembahan itu kepada kemuncaknya.

Kegiatan ekonomi dan perdagangan termasuk pameran Pesta Pelaburan dan Perdagangan China-Korea Selatan, pertukaran industri penerbangan China-Korea Selatan dan mesyuarat dok kerjasama, mesyuarat dok pencapaian kehidupan dan kesihatan China-Korea Selatan serta aktiviti pertukaran kebudayaan dan sukan seperti Festival Makanan China-Korea Selatan, “persembahan pasukan demonstrasi taekwondo” akan juga diadakan semasa Minggu Korea Selatan itu.
 
Sumber: Pejabat Penerangan bagi Kerajaan Rakyat Shenyang
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=402067
 
   Kapsyen: Pesta Pelaburan dan Perdagangan China-Korea Selatan 2021 dan Minggu China (Shenyang) Korea Selatan bermula
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=402074
 
   Kapsyen: Malam Gala Persahabatan China-Korea Selatan 2021


--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.