ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

September 18, 2021 -Sabtu

 
  ​FORUM EKO GLOBAL GUIYANG 2021 BERMULA

Monday 19/07/2021

AsiaNet 90698

Table

Forum Eko Global Guiyang 2021


GUIYANG, China, 19 Julai, 2021 /Xinhua-AsiaNet/--
 
Berpeganglah kepada dasar bagi pembangunan hijau dan menempuh jalan kepada pertanian moden yang menakjubkan di kawasan pergunungan

Pada 13 Julai, sesi pertanian bagi Forum Eko Global Guiyang 2021 – Pertanian Pintar Meningkatkan Inovasi Pertanian dan Hijau Memimpin Masa Depan Industri itu telah diadakan di Guiyang, menurut Jabatan Hal Ehwal Luar Bandar dan Pertanian Wilayah Guizhou. Pakar-pakar, cendekiawan dan pemimpin industri terkemuka dari dalam dan luar negara telah membincangkan topik seperti status quo bagi keselamatan makanan global, pembangunan bagi industri Eko hijau dengan berlatar-belakangkan pencergasan semula luar bandar, pertanian pintar membawa kepada pembangunan lestari bagi pertanian hijau, dan jalan menuju kepada pembangunan hijau bagi ciri-ciri pergunungan moden dan pertanian yang cekap.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Guizhou telah mengikuti pemikiran bagi peradaban ekologi, bertegas terhadap pengembangan ekologi, sentiasa meletakkan pembangunan hijau dalam keseluruhan proses bagi pembangunan pertanian, dan terus mengikuti jejak bagi ciri-ciri pergunungan moden dan pembangunan pertanian yang kecekapan tinggi.

Guizhou kini telah mengikuti dengan tegas konsep hijau itu, dengan menerapkan strategi bagi ekologi besar, dan menggalakkan penukaran bagi tanah yang diusahakan kepada hutan. Guizhou menggalakkan pengurusan keseluruhan bagi landskap, hutan, padang, tasik dan rumput dan memberikan manfaat sepenuhnya kepada kelebihan sumber, memperluaskan industri hijau dan menegaskan terhadap perindustrian ekologi agar ia dapat meningkatkan sistem piawaian dan menghasilkan lebih banyak produk hijau.

Guizhou telah merumuskan norma dan standard ekologi yang merangkumi pelbagai industri. Ini juga menggalakkan pembangunan hijau melalui inovasi saintifik dan teknologi, dan melaksanakan “Internet +” dan usaha pengembangan integrasi perusahaan. Guizhou meningkatkan mekanisme pencegahan dan kawalan mereka, mengukuhkan asas hijau, membangunkan pertanian bulat mereka, sehinggakan ia telah menjadi wilayah pertama di China yang mengharamkan penggunaan racun perosak yang larut air.

Pada masa sekarang, pertanian pintar di Guizhou sedang muncul, dan industri hijau semakin mendapat tempat. Dalam melakukan pencergasan semula kawasan luar bandar, Guizhou telah memulakan pada satu perjalanan baharu untuk mengembangkan pertanian moden dan berkecekapan tinggi dengan ciri-ciri pergunungan. Guizhou yang berwarna-warni mempunyai potensi yang besar untuk memanfaatkan pertanian hijau dan industri hijau.
 
Sumber: Jabatan Hal Ehwal Luar Bandar dan Pertanian Wilayah Guizhou
 
Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=396473
 
   Kapsyen: Forum Eko Global Guiyang 2021

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.