PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Jun 23, 2021 -Rabu

 
  INGREDION INCORPORATED MELAPORKAN HASIL SUKU TAHUN PERTAMA 2021

Monday 10/05/2021· EPS* yang dilaporkan dan dilaraskan bagi suku tahun pertama 2021 masing-masing ialah $(3.66) dan $1.85, berbanding EPS yang dilaporkan dan dilaraskan bagi suku tahun pertama 2020 masing-masing ialah $1.11 dan $1.59. Pertumbuhan EPS dua digit yang dilaraskan menunjukkan momentum bahan khusus dan pelaksanaan yang kukuh di seluruh rantau Syarikat.
· Berkaitan pengumuman usaha sama Arcor, laporan hasil menggambarkan $360 juta yang dipegang untuk caj kecacatan jualan, termasuk $311 juta kerugian terjemahan terkumpul.
· Syarikat itu menjangkakan jualan bersih dan pendapatan operasi bagi suku tahun kedua 2021 meningkat dengan ketara disebabkan pemulihan jumlah dan pertumbuhan khusus apabila berbanding suku kedua 2020.

WESTCHESTER, Ill., Mei 10 (Bernama-GLOBE NEWSWIRE) -- Ingredion Incorporated (NYSE: INGR), peneraju global pembekal penyelesaian bahan kepada industri pembuatan makanan dan minuman ini melaporkan hasil bagi suku tahun pertama dan tahun 2021 pada hari ini. Hasil dilaporkan adalah menurut prinsip perakaunan yang diterima umum (“GAAP”) di A.S. bagi tahun 2021 dan 2020, termasuk item yang dikecualikan daripada ukuran kewangan bukan GAAP yang dibentangkan oleh Syarikat.

“Kami telah mencapai suku pertama yang cemerlang dengan jualan bersih dan pertumbuhan pendapatan operasi dilaraskan yang hebat, ini suku tahun terbaik kami sejak 2018. Pendapatan operasi meningkat di seluruh empat rantau dan hasil kami mencerminkan prestasi yang amat kukuh di Amerika Selatan dan Asia Pasifik,” kata Jim Zallie, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Ingredion.

“Kami meneruskan pelaksanaan Driving Growth Roadmap kami, menyampaikan pertumbuhan bahan khusus yang diperkuat dengan pertumbuhan dua digit di Asia Pasifik dan Amerika Selatan. Hasil keazaman kami yang tidak pernah goyah untuk mengembangkan penawaran khusus pilihan pengguna kami, jualan pengurangan gula kami melebihi 200 peratus berbanding tahun sebelumnya. Selain itu, kami baru sahaja memperluas platform Sistem Makanan kami dengan perolehan KaTech, pembekal inovatif campuran bahan tersuai yang meningkatkan tekstur dan membekalkan penstabilan. KaTech menambahkan hab Eropah untuk melengkapi operasi sistem makanan A.S. dan Asia yang sedia ada,” jelas Zallie lagi.

“Kami terlibat secara aktif dalam pembangunan produk baharu melalui perkongsian pelanggan yang kukuh dengan rancangan projek yang teguh untuk memenuhi permintaan pengguna. Kami sentiasa menumpukan pada penyampaian inovasi pilihan pengguna melalui penciptaan bersama pelanggan. Semasa kami membayangkan semula masa hadapan kerja untuk pekerja, kami berbuat demikian dengan keutamaan pelanggan, kelajuan dan ketangkasan,” Zallie membuat kesimpulan.

*Pendapatan dicairkan sesaham yang dilaraskan (“EPS yang dilaraskan”), pendapatan operasi yang dilaraskan, kadar cukai pendapatan efektif yang dilaraskan dan purata saham biasa dicairkan yang dilaraskan, yang belum lunas, ialah ukuran kewangan bukan GAAP. Lihat seksyen II Maklumat Kewangan Tambahan yang bertajuk “Maklumat Bukan GAAP” berikutan Penyata Kewangan Disatukan Ringkas yang disertakan dalam siaran akhbar ini untuk penyelarasan ukuran kewangan bukan GAAP ini dengan ukuran GAAP yang secara langsung paling sebanding.

Table

Table

**Jumlah mungkin berbeza disebabkan pembundaran
*** Berkaitan pengumuman usaha sama Arcor, laporan hasil menggambarkan $360 juta aset yang dipegang untuk kos kesalahan jualan, termasuk $311 juta kerugian terjemahan kumulatif.

Sorotan Kewangan
· Pada 31 Mac 2021, jumlah hutang dan wang tunai termasuk pelaburan jangka masa pendek masing-masing ialah $2.2 bilion dan $577 juta berbanding dengan masing-masing sebanyak $2.2 bilion dan $665 juta pada 31 Disember 2020.
· Kos kewangan bersih ialah $19 juta atau $1 juta lebih tinggi pada suku pertama berbanding tempoh setahun yang lalu. Peningkatan tersebut terutamanya disebabkan oleh penurunan kepentingan yang dimodalkan berbanding tahun sebelumnya.
· Kadar cukai efektif yang dilaporkan dan dilaraskan bagi suku tahun ini masing-masing ialah (29.3) peratus dan 29.5 peratus berbanding masing-masing sebanyak 42.6 peratus dan 26.0 peratus bagi tempoh yang sama tahun lalu. Penurunan kadar cukai yang dilaporkan berpunca daripada kesan caj pelemahan berkaitan usaha sama Arcor di Argentina.
· Perbelanjaan modal bagi suku pertama ialah $63 juta, menurun sebanyak $35 juta sejak tempoh yang sama tahun lalu.

Ulasan Perniagaan

Table

Jualan Bersih

· Jualan bersih suku pertama tahun ini berkurang berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Peningkatan ini dipacu oleh gabungan harga yang kukuh, termasuk laluan dengan kos jagung yang lebih tinggi, penyertaan hasil PureCircle dan pertumbuhan jumlah khusus di Asia Pasifik. Tidak termasuk impak pertukaran asing, jualan bersih meningkat sebanyak 5 peratus bagi suku tahun itu.

Pendapatan operasi

· Pendapatan operasi (kerugian) yang dilaporkan dan dilaraskan untuk suku tahun ini ialah $(170) juta dan $201 juta, yang masing-masingnya menurun sebanyak 211 peratus dan meningkat sebanyak 20 peratus berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Penurunan pendapatan operasi yang dilaporkan terutamanya berpunca daripada caj halangan yang dipegang berkaitan usaha sama Arcor di Argentina. Peningkatan pendapatan operasi yang dilaraskan berpunca daripada gabungan harga yang menguntungkan di Amerika Selatan dan kos bersih jagung yang lebih rendah di Amerika Utara. Tidak termasuk kesan pertukaran wang asing, pendapatan operasi yang dilaporkan dan dilaraskan masing-masing turun 211 peratus dan meningkat 20 peratus daripada tempoh yang sama tahun lalu.
· Pendapatan operasi suku pertama yang dilaporkan adalah lebih rendah berbanding pendapatan operasi yang dilaraskan sebanyak $371 juta terutamanya disebabkan oleh caj pelemahan jualan yang berkaitan dengan usaha sama Arcor di Argentina.

Amerika Utara

Table
· Penghentian pengeluaran etanol mewakili kira-kira $13 juta penurunan jualan bersih kepada suku tahun itu."

Table
· Pendapatan operasi suku tahun pertama ialah $134 juta, peningkatan sebanyak $9 juta berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Peningkatan berkenaan berpunca daripada kos bersih jagung yang lebih rendah dan harga gabungan yang menguntungkan.

Amerika Selatan

Table
· Pendapatan operasi suku tahun pertama ialah $40 juta, peningkatan sebanyak $14 juta berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Peningkatan tersebut terutamanya berpunca daripada gabungan harga yang kuat dan kos bersih jagung yang menguntungkan. Tidak termasuk kesan pertukaran wang asing, pendapatan operasi segmen meningkat sebanyak 65 peratus.

Asia Pasifik

Table
· Pendapatan operasi bagi suku tahun pertama ialah $25 juta, meningkat $5 juta berbanding tempoh yang sama tahun lalu, dipacu oleh pemulihan Korea Selatan dan China daripada kesan pandemik tahun sebelumnya.

Eropah, Timur Tengah dan Afrika (EMEA)

Table
· Pendapatan operasi bagi suku tahun pertama ialah $31 juta, meningkat sebanyak $4 juta berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Peningkatan tersebut sebahagian besarnya boleh dianggap berpunca daripada gabungan harga yang menguntungkan dan kos bahan mentah yang lebih rendah di Pakistan.

Dividen dan Belian Semula Saham

Pada Mac 2021, Syarikat itu mengumumkan dividen suku tahunan sebanyak $0.64 bagi sesaham, dengan jumlah keseluruhan sebanyak $44 juta. Sepanjang suku tahun itu, Syarikat telah membeli semula $14 juta daripada syer saham biasa yang belum lunas.

Pandangan Suku Kedua 2021 dan Perspektif Tahun Penuh

Bagi suku tahun kedua, Syarikat menjangkakan jualan bersih untuk meningkat sebanyak 20 hingga 30 peratus dan pertumbuhan pendapatan operasi untuk menjadi lebih baik sedikit berbanding pertumbuhan jualan bersih apabila kedua-duanya dibandingkan dengan tahun sebelumnya.

Berkenaan jangkaan prestasi separuh tahun pertama, Syarikat menjangkakan jualan bersih setahun penuh berada meningkat kepada dua digit yang rendah, dipacu oleh kos jagung yang lebih tinggi, gabungan harga yang kuat dan pemulihan jumlah. Untuk tahun penuh, Syarikat menjangkakan pendapatan operasi yang dilaraskan menjadi digit tunggal pertengahan, dipacu oleh pertumbuhan bahan khusus, pemulihan jumlah lain dan penjimatan Cost Smart, sebahagiannya diimbangi dengan jangkaan kos jagung yang lebih tinggi pada separuh tahun kedua. Disebabkan keadaan persekitaran tidak tentu yang berterusan, Syarikat kini tidak menyediakan panduan bagi EPS 2021 dan aliran tunai daripada operasi tahun penuh.

Kos korporat tahun penuh dijangka rata. Syarikat menjangkakan kadar cukai dilaporkan sebanyak 70 hingga 75 peratus dan kadar cukai efektif yang dilaraskan sekitar 28.0 hingga 29.0 peratus. Dengan penutupan jangkaan terhadap usaha sama Arcor, Syarikat menjangkakan prestasi segmen Amerika Selatan, kos pembiayaan dan pelaporan kadar cukai akan dikemas kini pada separuh kedua tahun tersebut.

Komitmen perbelanjaan modal dijangkakan berada antara $330 juta dengan $350 juta.

Panggilan Persidangan dan Butiran Siaran Web

Ingredion akan mengadakan panggilan persidangan pada hari Selasa, 4 Mei, 2021, pada jam 8 pagi. Waktu Tengah dihoskan oleh Jim Zallie, presiden dan ketua pegawai eksekutif, dan James Gray, naib presiden eksekutif dan ketua pegawai kewangan. Panggilan akan disiarkan dalam web dalam masa nyata dan boleh diakses di https://ir.ingredionincorporated.com/events-and-presentations. Panggilan akan merangkumi pembentangan yang boleh diakses melalui laman web Syarikat, yang akan tersedia untuk dimuat turun beberapa jam sebelum panggilan bermula. Main semula akan tersedia untuk masa terhad di https://ir.ingredionincorporated.com/financial-information/quarterly-results.

Perihal Syarikat

Ingredion Incorporated (NYSE: INGR) yang beribu pejabat di subbandar Chicago ialah peneraju global pembekal penyelesaian bahan yang berkhidmat untuk pelanggan di lebih daripada 120 buah negara. Dengan jualan bersih tahunan 2020 sebanyak $6 bilion, Syarikat memproses biji-bijian, buah-buahan, sayur-sayuran dan bahan tumbuhan lain untuk menjadi penyelesaian bahan tambah nilai untuk industri makanan, minuman, pemakanan haiwan dan industri lain. Dengan pusat inovasi Ingredion Idea Labs® di seluruh dunia dan kira-kira 12,000 pekerja, Syarikat mencipta bersama dengan pelanggan dan memenuhi tujuannya untuk menyatukan potensi manusia, alam semula jadi dan teknologi untuk menjadikan kehidupan lebih baik. Layari ingredion.com untuk maklumat lanjut dan berita terkini tentang Syarikat.

Pernyataan Prospektif

Siaran berita ini mengandungi atau mungkin mengandungi pernyataan prospektif dalam lingkungan makna Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933 sebagaimana yang dipinda dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934 sebagaimana yang dipinda. Syarikat memaksudkan pernyataan prospektif untuk dilindungi oleh peruntukan pelabuhan selamat bagi pernyataan tersebut.

Pernyataan prospektif termasuk pernyataan, yang antara lainnya, pernyataan berkenaan prospek atau keadaan kewangan Syarikat, jualan bersih, pendapatan operasi, jumlah, kos korporat, kadar cukai, perbelanjaan modal, perbelanjaan atau item kewangan lain, sebarang pernyataan berkenaan prospek Syarikat atau operasi masa hadapan, termasuk rancangan atau strategi pengurusan dan objektif yang telah dibuat sebelumnya dan sebarang tanggapan, jangkaan atau kepercayaan yang mendasari perkara yang disebut di atas.

Pernyataan ini kadangkala dapat dikenal pasti melalui penggunaan perkataan prospektif, seperti “mungkin,” “akan,” “perlu,” “menantikan,” “menganggap,” “yakin,” “merancang,” “mengunjurkan,” “menganggar,” “mengharap,” “berniat,” “terus,” “proforma,” “meramal,” “menjangka”, “mendorong,” “peluang,” “potensi,” “sementara” atau ungkapan lain yang serupa atau negatif. Semua pernyataan selain pernyataan fakta sejarah dalam siaran berita ini atau dirujuk dalam atau digabungkan oleh rujukan ke dalam siaran akhbar ini ialah “pernyataan prospektif.”

Pernyataan ini berdasarkan keadaan atau jangkaan semasa, tetapi tertakluk pada risiko dan ketidakpastian inheren tertentu yang kebanyakannya sukar untuk diramal dan berada di luar kawalan kami. Walaupun kami yakin bahawa jangkaan kami yang digambarkan dalam pernyataan prospektif ini adalah berdasarkan anggapan yang munasabah, pelabur diperingatkan bahawa kami tidak dapat memberikan jaminan bahawa jangkaan kami akan terbukti benar.

Hasil dan perkembangan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan yang dinyatakan secara tersurat atau tersirat oleh pernyataan ini berdasarkan pelbagai faktor, termasuk impak berterusan COVID-19 kepada permintaan produk kami dan hasil kewangan kami; keutamaan penggunaan yang berubah berkaitan dengan sirap jagung fruktosa tinggi dan produk lain keluaran kami; kesan keadaan ekonomi global dan keadaan politik, ekonomi, perniagaan, pasaran umum yang mempengaruhi pelanggan dan pengguna di pelbagai wilayah geografi dan negara di lokasi kami membeli bahan mentah atau mengeluarkan atau menjual produk kami, termasuk, terutamanya keadaan ekonomi, mata wang dan politik di Amerika Selatan dan keadaan ekonomi dan politik di Eropah, dan kesan faktor ini terhadap jumlah jualan, harga produk dan kemampuan kami untuk mengutip wang belum terima daripada pelanggan; prestasi kewangan masa depan industri utama yang kami sediakan dan yang kami peroleh sebahagian besar jualan kami, termasuk, tanpa had, industri makanan, minuman dan pemakanan haiwan; ketidakpastian penerimaan produk yang dibangunkan melalui pengubahsuaian genetik dan bioteknologi; kemampuan kami untuk membangunkan atau memperoleh produk dan perkhidmatan baharu dengan kadar atau kualiti yang mencukupi untuk mendapatkan penerimaan pasaran; peningkatan tekanan persaingan dan/atau pelanggan dalam industri penapisan jagung dan industri berkaitan, termasuk berkenaan dengan pasaran dan harga produk utama dan produk bersama, terutamanya minyak jagung; ketersediaan bahan mentah, termasuk kanji kentang, ubi kayu, gam Arab dan jenis jagung tertentu yang menjadi asas beberapa produk kami, kemampuan kami untuk memindahkan kemungkinan kenaikan kos jagung atau bahan mentah lain kepada pelanggan; kos dan ketersediaan tenaga, termasuk isu tenaga di Pakistan; kemampuan kami untuk mengawal kos, mencapai belanjawan dan mewujudkan sinergi yang diharapkan, termasuk yang berkenaan dengan kemampuan kami untuk menyelesaikan projek penyelenggaraan dan pelaburan yang dirancang tepat pada waktunya dan mengikut belanjawan, dan melaksanakan penjimatan yang dijangkakan di bawah program Cost Smart kami serta berkenaan dengan pengangkutan dan kos penghantaran; kelakuan pasaran kewangan dan modal, dan berhubung kesan turun naik mata wang asing, turun naik kadar faedah dan pertukaran serta turun naik pasaran dan risiko berkaitan dengan perlindungan nilai terhadap turun naik tersebut; kemampuan kami untuk berjaya mengenal pasti dan menyelesaikan pemerolehan atau pakatan strategik dengan syarat yang baik serta kemampuan untuk berjaya menyepadukan perniagaan yang diperoleh atau melaksanakan dan mengekalkan pakatan strategik serta mencapai sinergi yang dijangkakan berkenaan dengan semua perkara di atas; kesukaran operasi di kemudahan pembuatan kami; kesan caj pelemahan terhadap nama baik atau aset berpanjangan kami; perubahan dalam kadar cukai kami atau pendedahan kepada liabiliti cukai pendapatan tambahan; kemampuan kami untuk mengekalkan perhubungan buruh yang memuaskan; kesan terhadap perniagaan kami semasa bencana alam, peperangan, atau tindakan permusuhan, ancaman atau tindakan keganasan, tercetusnya wabak atau berlarutannya pandemik seperti COVID-19, atau kejadian perkara signifikan lain di luar kawalan kami; perubahan dalam dasar, undang-undang atau peraturan kerajaan dan kos pematuhan undang-undang, termasuk pematuhan dengan peraturan alam sekitar; kemungkinan kesan perubahan iklim; pelanggaran keselamatan berhubung sistem teknologi maklumat, proses dan tapak; kemampuan kami untuk mengumpulkan dana untuk pertumbuhan dan peluasan masa hadapan; kemudahubahan dalam pasaran stok dan faktor lain yang boleh memberikan kesan secara buruk kepada harga stok kami; risiko yang menjejaskan penerusan dasar dividen kami; dan kemampuan kami untuk memulihkan kelemahan bahan tepat pada masanya dalam kawalan dalaman kami pada pelaporan kewangan.

Pernyataan prospektif kami hanya memberikan gambaran mulai tarikh pengeluaran dan kami tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang pernyataan prospektif untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh pernyataan berikutan maklumat baharu atau peristiwa atau perkembangan pada masa hadapan. Jika kami mengemas kini atau membetulkan satu atau lebih pernyataan ini, pelabur dan pihak lain tidak boleh menyimpulkan bahawa kami akan membuat kemas kini atau pembetulan tambahan. Untuk penerangan lanjut berkenaan risiko ini dan risiko lain, lihat “Faktor Risiko” dan maklumat lain yang disertakan dalam Laporan Tahunan kami pada Borang 10-K bagi tahun berakhir 31 Disember 2020 dan dalam laporan kami yang berikutnya pada Borang 10-Q dan 8-K.

ORANG HUBUNGAN:
Pelabur: Tiffany Willis, 708-551-2592
Media: Becca Hary, 708-551-2602

Table

Table
Table

Table

Table

II. Maklumat Bukan GAAP
 
Untuk menambahkan hasil kewangan disatukan yang disediakan mengikut prinsip Perakaunan yang diterima umum (“GAAP”) A.S., kami menggunakan ukuran kewangan sejarah bukan GAAP yang tidak termasuk item GAAP tertentu, seperti kos pemerolehan dan penyepaduan, kos rosot dan penstrukturan semula, peruntukan cukai Mexico, serta sesetengah item khas yang lain. Kami biasanya menggunakan istilah “dilaraskan” semasa merujuk kepada amaun bukan GAAP ini.
 
Pihak pengurusan menggunakan ukuran kewangan bukan GAAP secara dalaman untuk membuat keputusan yang strategik, meramalkan hasil pada masa hadapan dan menilai prestasi semasa. Melalui pendedahan tentang ukuran kewangan bukan GAAP, pihak pengurusan berniat untuk memberikan perbandingan yang bermakna dan konsisten berkenaan hasil dan arah aliran operasi kami bagi tempoh yang dibentangkan. Ukuran kewangan bukan GAAP ini digunakan sebagai tambahan dan bersama-sama dengan hasil yang dibentangkan menurut GAAP dan menggambarkan cara tambahan untuk melihat aspek operasi kami yang memberikan pemahaman yang lebih lengkap tentang faktor dan aliran arah yang menjejaskan perniagaan kami apabila dilihat dengan hasil GAAP kami. Ukuran bukan GAAP ini perlu dianggap sebagai tambahan dan bukannya sebagai pengganti atau lebih penting berbanding ukuran sepadan yang dikira menurut GAAP.
 
Ukuran kewangan bukan GAAP tidak disediakan menurut GAAP. Oleh itu, maklumat berkenaan tidak semestinya dapat dibandingkan dengan maklumat syarikat lain. Penyelarasan setiap ukuran kewangan sejarah bukan GAAP kepada ukuran GAAP yang paling dapat dibandingkan tersedia dalam jadual berikut.

Table
 
Nota

(i) Tempoh 2021 terutamanya merangkumi kos berkaitan pemerolehan dan penyepaduan perniagaan yang diperoleh daripada PureCircle Limited. Kos pemerolehan dan penyepaduan yang dinyatakan dalam jadual "penyesuaian pendapatan bersih dilaraskan yang disebabkan jadual Ingredion" ialah kos bersih yang dikaitkan dengan faedah yang tidak mengawal.

(ii) Dalam tempoh tiga bulan yang berakhir pada 31 Mac 2021, Syarikat telah merekodkan sebanyak $10 juta bagi caj penstrukturan semula/kecacatan sebelum cukai yang terdiri daripada $5 juta kos berkaitan pekerja dan lain-lain, termasuk perkhidmatan profesional, yang berkaitan program Cost Smart SG&A, $3 juta perbelanjaan berkaitan penstrukturan semula sebagai sebahagian daripada program kos jualan Cost Smart, terutamanya di Amerika Utara dan $2 juta kos berkaitan pekerja dan lain-lain berkaitan urus niaga usaha sama Arcor yang dijangka hampir tutup dalam suku tahun ketiga 2021.

Sepanjang tiga bulan yang berakhir pada 31 Mac 2020, Syarikat mencatatkan $14 juta bayaran penstrukturan semula/rosot nilai sebelum cukai yang terdiri daripada $9 juta perbelanjaan berkaitan penstrukturan semula terutamanya sebagai sebahagian daripada program kos jualan Cost Smart dan sebanyak $5 juta kos berkaitan pekerja dan lain-lain, termasuklah perkhidmatan profesional yang berkaitan dengan program SG&A Cost Smart.

(iii) Dalam tempoh tiga bulan yang berakhir pada 31 Mac 2021, Syarikat telah mencatatkan $360 juta caj pelemahan jualan yang dimiliki berkaitan usaha sama Arcor. Caj pelemahan menunjukkan penurunan nilai kepada nilai saksama bagi sumbangan aset dan liabiliti Argentina, Chile dan Uruguay yang akan disumbangkan kepada usaha sama Arcor. Caj pelemahan mencerminkan penurunan nilai sebanyak $49 juta bagi aset bersih yang disumbangkan kepada nilai adil yang dipersetujui dan elaun penilaian $311 juta untuk kerugian terjemahan terkumpul berkaitan aset bersih ini yang akan dilepaskan daripada Kerugian Menyeluruh Lain yang Terkumpul pada kunci kira-kira pada akhir urus niaga.

(iv) Item cukai mewakili kesan penggunaan dolar A.S. oleh Syarikat sebagai mata wang fungsian bagi anak syarikatnya di Mexico. Kadar cukai efektif Mexico sangat dipengaruhi oleh pengukuran semula penyata kewangan peso Mexico ke dalam dolar A.S. Syarikat mencatatkan peruntukan cukai diskrit sebanyak masing-masingnya, $3 juta dan $22 juta untuk tiga bulan, yang berakhir pada 31 Mac 2021 dan 2020, akibat pergerakan peso Mexico terhadap dolar A.S. semasa tempoh itu.

(v) Jika pendapatan bersih GAAP adalah negatif dan Pendapatan Bersih Dilaraskan Bukan GAAP adalah positif, purata syer biasa tercair dilaraskan yang berwajaran akan merangkumi mana-mana pilihan, unit syer terhad atau syer prestasi yang sebaliknya akan menjadi instrumen dilutif menggunakan kaedah stok perbendaharaan, sehingga kesan pelarasan ini adalah anti-dilutif. Semasa tiga bulan yang berakhir pada 31 Mac 2021 kesan syer dilutif tambahan bagi instrumen ini ialah 0.6 juta syer bagi saham biasa yang setara. Purata syer berwajaran dicair belum lunas sebanyak 67.3 juta akan meningkat sehingga purata syer biasa berwajaran dicair belum lunas sebanyak 67.9 juta bulan yang berakhir pada 31 Mac 2021. Tiada kesan kepada tiga bulan yang berakhir pada 31 Mac 2020.

Table

II. Maklumat Bukan GAAP (bersambung)

Table
Untuk nota (i) hingga (iv), lihat nota (i) hingga (iv) yang termasuk dalam Penyesuaian Pendapatan Bersih GAAP yang disebabkan oleh Ingredion dan EPS Tercair kepada Pendapatan Bersih Dilaraskan Bukan GAAP disebabkan oleh Ingredion dan EPS Tercair Dilaraskan.

II. Maklumat Bukan GAAP (bersambung)
 
Table

Di atas merupakan penyesuaian GAAP ETR tahun penuh 2021 yang kami jangkakan terhadap ETR dilaraskan tahun penuh 2021 yang kami jangkakan. Amaun di atas mungkin tidak menggambarkan caj akan datang, kos dan/atau perolehan tertentu yang sememangnya sukar untuk diramalkan dan dianggarkan disebabkan pemasaan, kesan dan/atau kepentingan yang tidak diketahui. Amaun ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kos pemerolehan dan penyepaduan, kos rosot nilai dan penstrukturan semula serta item khas tertentu yang lain. Secara umumnya, kami mengecualikan item ini daripada panduan ETR kami yang dilaraskan. Atas sebab-sebab ini, kami lebih yakin dengan keupayaan kami meramalkan ETR dilaraskan berbanding keupayaan kami meramalkan ETR GAAP.
 
Untuk nota (i) hingga (iv), lihat nota kaki yang termasuk dalam Penyesuaian Pendapatan Bersih GAAP (Kerugian) yang disebabkan oleh Ingredion dan EPS Tercair hingga Pendapatan Bersih Dilaraskan Bukan GAAP disebabkan oleh Ingredion dan EPS Tercair Dilaraskan.

(vi) Ini berkaitan dengan penyelesaian cukai yang lain.
                                                                 
(vii) Kesan kadar cukai tidak langsung selepas item (i) hingga (vi).

SUMBER: Ingredion Incorporated

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.