PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Mac 02, 2021 -Selasa

 
  EXONE MENAMBAHKAN ABC CORPORATION SEBAGAI RAKAN JUALAN PENCETAK 3D DI KOREA SELATAN

Monday 22/02/2021ABC Corporation komited untuk membantu memodenkan operasi faundri dan memperluaskan teknologi lestari di dalam industri tuangan logam.

NORTH HUNTINGDON, Pa., 22 Feb (Bernama-BUSINESS WIRE) -- The ExOne Company (Nasdaq: XONE), peneraju dunia di dalam pencetak 3D pasir dan logam perindustrian dengan menggunakan teknologi pengikat jet, hari ini mengumumkan bahawa ABC Corporation kini adalah sebuah rakan saluran yang sah untuk menjual penyelesaian perindustrian ExOne di Korea Selatan.

“Ada begitu banyak kemungkinan dalam mewujudkan teras pasir dan acuan untuk penuangan yang kompleks sehinggakan kami sangat teruja untuk mengalu-alukan ABC Corporation ke dalam rangkaian pengedaran kami,” kata Ben Leung, Naib Presiden ExOne, Asia. “Pengalaman faundri ABC akan membantu ExOne menjangkau pasaran tempatan untuk berkongsi banyak faedah bagi menggabungkan jet pengikat pasir ke dalam model perniagaan mereka.”

“Dengan menjalin kerjasama dengan ExOne, ABC Corporation amat gembira untuk mempunyai peluang bagi memperkenalkan teknologi canggih itu ke dalam proses faundri tradisional. Kami menjangka perniagaan pencetakan 3D ExOne dapat memenuhi keperluan pelanggan kami untuk melaksanakan dengan jayanya penuangan moden yang memerlukan geometri yang sangat kompleks dan nipis,” kata Encik JH Lee, Timbalan Pengurus Besar ABC Corporation.

Proses pencetakan 3D jet pengikat ExOne yang dipatenkan mengubah bahan serbuk — logam, pasir atau seramik — menjadi bahagian ketepatan yang sangat padat dan berfungsi atau perkakas pada kelajuan tinggi. Sebuah kepala cetak industri secara selektif memasukkan sebuah pengikat ke dalam lapisan partikel serbuk yang membentuk satu bahagian padat satu lapisan nipis pada sesuatu masa, sama seperti mencetak pada kepingan kertas. Pencetakan 3D pasir dapat membantu mengurangkan masa pusing balik dari minggu dan bulan kepada beberapa hari sahaja. Teknologi itu dilihat sebagai satu kaedah pengeluaran yang meningkatkan kelestarian bagi penuangan dengan tahap kitar semula bahan yang tinggi, sisa yang rendah, sekerap yang dikurangkan melalui kualiti acuan yang dipertingkatkan, dan keupayaan untuk menyatukan dan bahagian-bahagian yang ringan.

“Syarikat-syarikat automotif dan pembekal tingkat satu mereka adalah komited untuk melakukan inovasi penuangan bagi kenderaan elektrik dengan matlamat untuk membangunkan reka bentuk ringan dan berdinding tipis yang tahan lama untuk meningkatkan kecekapan bahan bakar. Oleh kerana tempoh pembangunan yang terhad untuk model baharu, lelaran yang pantas dan tepat adalah sangat penting, dan di sinilah kami berpendapat ExOne sesuai dengan keperluan industri itu. Sebagai peneraju dunia di dalam teknologi jet pengikat, pengalaman ExOne yang lama dan kemajuan teknologi terkini mereka akan membantu pelanggan kami mendapatkan kelebihan di dalam persaingan yang akan datang,” kata Lee.

ExOne telah melayakkan lebih dari 20 bahan logam, seramik, dan komposit untuk proses jet pengikat mereka. Pelbagai bahan pasir, termasuk penuangan pasir silika dan Cerabeads®, dipadankan dengan kombinasi pengikat yang berbeza, termasuk pengikat tak organik, untuk kedua-dua proses penuangan pasir ferus dan bukan ferus.

Maklumat mengenai ExOne

ExOne adalah pelopor dan peneraju dunia di dalam teknologi pencetakan 3D pengikat jet. Sejak tahun 1995, kami menjalankan satu misi untuk menyampaikan pencetak 3D yang berkuasa yang dapat menyelesaikan masalah yang paling sukar dan membolehkan inovasi yang mengubah dunia. Sistem pencetakan 3D kami dengan pantas mengubah bahan serbuk — termasuk logam, seramik, komposit dan pasir — menjadi bahagian ketepatan, acuan dan teras logam, dan penyelesaian perkakasan yang berinovatif. Pelanggan perindustrian menggunakan teknologi kami untuk menjimatkan masa dan wang, mengurangkan pembaziran, meningkatkan kelenturan pembuatan mereka, dan menyampaikan reka bentuk dan produk yang dahulunya mustahil. Sebagai tempat kepada pasukan pakar yang terkemuka dunia bagi pengikat jet, ExOne juga menyediakan perkhidmatan pencetakan 3D khusus, termasuk pengeluaran bahagian misi kritikal atas permintaan, serta perundingan kejuruteraan dan reka bentuk. Ketahui lebih lanjut mengenai ExOne di www.exone.com atau di Twitter di @ExOneCo. Kami menjemput anda untuk menyertai kami untuk #MakeMetalGreen™.

Maklumat mengenai ABC Corporation

ABC Corporation telah membekalkan pengikat dan bahan tambah untuk teras pasir dan acuan dan pada masa yang sama memperkenalkan kemudahan faundri yang terkenal di dunia dan berkualiti tinggi untuk faundri domestik selama lebih 40 tahun. Kami juga menyediakan sokongan teknikal untuk meningkatkan kualiti pelanggan, nilai teras bagi syarikat kami. Untuk menyumbang kepada sebuah ruang kerja yang selesa dan faundri hijau bagi pelanggan kami, kami juga membekalkan sistem pengumpulan habuk yang dioptimumkan. Untuk maklumat lanjut, sila layari ABC Industries di www.abcindustries.co.kr

Lihat versi sumber di  businesswire.com: 
https://www.businesswire.com/news/home/20210221005024/en/

Hubungi

Media:
Sarah Webster
Ketua Pegawai Pemasaran
724-516-2336
sarah.webster@exone.com

Sumber: The ExOne Company

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.