PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Mac 02, 2021 -Selasa

 
  LESEN UNTUK TEKNOLOGI PENJANAAN GELEMBUNG HALUS TECH CORPORATION DIJUAL DI AS, CHINA, ASIA TENGGARA, TEMPAT-TEMPAT LAIN SEJAK 1 FEBRUARI 2021

Monday 15/02/2021

AsiaNet 87925

HIROSHIMA, Jepun, 15 Feb, 2021 /Kyodo JBN-AsiaNet/--

TECH CORPORATION Co., Ltd. (selanjutnya disebut sebagai "TECH CORPORATION"), sebuah syarikat pemaju dan pengeluar peralatan berkaitan persekitaran dan kebersihan yang berpusat di Hiroshima, Jepun, mengumumkan pada 4 Februari bahawa ia menjual hak untuk melesenkan paten antarabangsa  untuk teknologi penjanaan gelembung halus milik syarikat itu pada 1 Februari 2021, di dalam dan luar negara, termasuk di Amerika Syarikat, China dan negara-negara Asia Tenggara.

Gelembung halus adalah gelembung yang lebih kecil daripada 100 mikrometer yang terapung di dalam air. Gelembung halus mempunyai kesan pembersihan, mendorong pertumbuhan tanaman, pensterilan dan penembusan, dan berkesan untuk mengekalkan kesegaran. Ia dijangka dapat digunakan dalam pelbagai bidang seperti pemeliharaan alam sekitar, pertanian, perikanan, pemprosesan makanan, penjagaan kesihatan, dan kecantikan.

TECH CORPORATION mempunyai hak paten di Jepun dan luar negara untuk teknologi menghasilkan "gelembung ultra halus" kurang dari 1 mikrometer. Lebih-lebih lagi, syarikat ini mempunyai hak untuk menghasilkan "air elektrolisis gelembung halus" yang dijangkakan mempunyai kesan pensterilan dan pembersihan. TECH CORPORATION akan menjual lesen patennya kepada syarikat-syarikat  domestik dan luar negara yang mahu menghasilkan produk dan mengembangkan aplikasi menggunakan teknologi ini.

Maklumat berkaitan dengan gelembung halus TECH CORPORATION:
http://www.techcorporation.co.jp/english/product/nano/pro11_index.html

Negara sasaran dan pendaftaran paten:
https://kyodonewsprwire.jp/prwfile/release/
M106379/202101270238/_prw_PI1fl_dz59I140.png


Terdapat banyak lagi negara berdaftar lain selain di atas. Untuk sebarang pertanyaan mengenai butiran, sila hubungi TECH CORPORATION.
 
Sumber: TECH CORPORATION Co., Ltd.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.