PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Januari 19, 2021 -Selasa

 
  VF CORPORATION MENGUMUMKAN PELAN TRANSFORMASI WILAYAH BAGI MEMBOLEHKAN PERTUMBUHAN JANGKA PANJANG DI ASIA

Monday 11/01/2021DENVER & SHANGHAI, 11 Jan (Bernama-BUSINESS WIRE) -- VF Corporation (NYSE: VFC), sebuah pemimpin dunia di dalam pakaian, kasut dan aksesori gaya hidup berjenama, hari ini mengumumkan satu pelan transformasi bagi operasi mereka di Asia Pasifik yang memberi tumpuan kepada pengembangan reka bentuk dan tapak kehadiran organisasi di rantau itu, dan membangunkan  kemampuan baharu bagi mempercepatkan pertumbuhan untuk jenama mereka.

Sebagai sebahagian daripada inisiatif transformasi mereka, VF akan memindahkan pusat bagi operasi jenama mereka dari Hong Kong ke Shanghai di mana syarikat itu pada masa ini menggajikan kira-kira 900 rakan pejabat dan runcit. Hab Pembekalan Produk Asia bagi VF, yang berfungsi sebagai pangkalan bagi operasi untuk rantaian bekalan global mereka di rantau itu, akan juga berpindah dari Hong Kong dan ditempatkan semula ke Singapura. Satu pusat perkhidmatan bersama tambahan bagi wilayah itu akan diwujudkan di Kuala Lumpur, Malaysia. VF akan mengaktifkan satu pelan peralihan berperingkat untuk membimbing penempatan semula ini sepanjang 12 hingga 18 bulan akan datang dengan pemindahan pertama dijangkakan pada April 2021.

“Pengumuman hari ini memperkukuhkan komitmen kami untuk melabur di dalam perniagaan kami merentasi rantau Asia Pasifik, dan pada masa yang sama menyokong pelan transformasi keseluruhan VF untuk menjadi sebuah perusahaan yang lebih berpusatkan pengguna, berpusatkan runcit dan hiper digital,” kata Steve Rendle, Pengerusi, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif VF. “Kami telah mewujudkan kehadiran kami di Asia 25 tahun yang lalu dan telah secara berterusan membentuk perniagaan kami di banyak peluang yang berkembang di rantau itu. Sekarang, kami terus mengubahkan seterusnya operasi kami di Asia sehingga kami dapat memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada pasaran yang bergerak pantas dan dipacukan oleh teknologi ini dengan peningkatan kelajuan dan kemampuan.”

Dengan menempatkan pusat operasi bagi jenama mereka di Shanghai, VF berhasrat untuk menjalin perhubungan yang lebih teguh dan lebih relevan dengan pengguna China. Menempatkan semula Hab Pembekalan Produk mereka ke Singapura akan membolehkan penyatuan yang lebih besar merentasi rangkaian rantaian bekalan global VF, yang juga termasuk hab-hab utama di Eropah dan benua Amerika. Selain itu, VF akan menggunakan semula beberapa daripada bakat dan sumber bekalan produk mereka di seluruh negara-negara sumber utama mereka di rantau itu untuk bekerja lebih dekat dengan pembekal utama dan memacukan kecekapan yang lebih tinggi.

Rendle berkata, “Kami telah membuat kemajuan besar dalam beberapa tahun kebelakangan ini untuk memajukan strategi jenama kami di Asia dengan kemampuan baharu di dalam digital dan analitik, perhubungan yang lebih kukuh dengan titan digital rantau itu, dan pelantikan pemimpin VF baharu di Tokyo dan Shanghai. Ketika kami membina asas yang kukuh ini, kami juga melihat peluang yang signifikan di dalam mewujudkan satu rantaian bekalan hiper digital dengan satu hab utama di Singapura yang akan membolehkan kami untuk membuka kelajuan dan ketangkasan yang lebih besar di dalam cara bagaimana kami membuat, mendapat dan memindahkan produk kami ke seluruh dunia.”

Pusat perkhidmatan bersama tambahan VF di Kuala Lumpur akan membantu syarikat itu memperluaskan lagi tapak kehadiran bagi fungsi perniagaan bahagian belakang yang menyokong operasi jenama dan rantaian bekalan mereka di seluruh rantau Asia Pasifik. Pusat baharu itu akan menempatkan pelbagai fungsi termasuk teknologi digital, kewangan, sumber manusia, dan logistik. Hong Kong akan kekal sebagai sebuah pasaran runcit utama bagi VF dan jenama mereka.

Maklumat mengenai VF Corporation

Diasaskan pada tahun 1899, VF Corporation adalah satu daripada syarikat pakaian, kasut dan aksesori yang terbesar di dunia yang menghubungkan orang ramai kepada gaya hidup, aktiviti dan pengalaman yang paling mereka hargai melalui jenama-jenama keluarga yang ikonik bagi aktiviti luar, aktif dan pakaian kerja termasuk Vans®, The North Face®, Timberland® dan Dickies®. Matlamat kami adalah untuk menggerakkan kuasa bagi gaya hidup yang mapan dan aktif untuk kebaikan orang ramai dan planet kita. Kami menghubungkan matlamat ini dengan satu usaha yang berterusan untuk berjaya dalam mencipta nilai bagi semua pihak berkepentingan dan menggunakan syarikat kami sebagai satu daya untuk kebaikan. Untuk maklumat lanjut, sila layari vfc.com.

Lihat versi sumber di  businesswire.com: 
https://www.businesswire.com/news/home/20210111005417/en/

Hubungi

Hubungan Media
Becky Cho
Naib Presiden, Hal Ehwal Korporat & Komunikasi, APAC
Becky_cho@vfc.com

Colin Wheeler
Pengarah Kanan, Hal Ehwal Korporat & Komunikasi
Colin_wheeler@vfc.com

Sumber : VF Corporation

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.