PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Januari 19, 2021 -Selasa

 
  JUARA MERENTASI ENAM SEKTOR TENUSU, YILI BERKUMPUL DENGAN RAKAN-RAKAN GLOBAL MEREKA UNTUK MERAIKAN SATU TAHUN YANG LUAR BIASA

Tuesday 22/12/2020

Asianet 87351

Table

Persidangan Rakan-rakan Utama Yili
 

BEIJING, 22 Dis., 2020 /Xinhua-AsiaNet/--

Persidangan Rakan-rakan Utama Yili 2021 telah diadakan dalam gaya hebat dari 8 hingga 12 Disember, 2020 di Sanya, Hainan. Semasa persidangan itu, rakan-rakan perniagaan global Yili telah berkongsi pencapaian luar biasa mereka untuk tahun 2020 serta visi mereka bagi tahun 2021.

Tahun 2020 telah menyaksikan kejayaan Yili dalam sebanyak enam sektor tenusu. Menurut analisis pasaran Nielsen dan Kantar, unit perniagaan susu cair (susu mentah) Yili terus menerajui industri itu; unit perniagaan aiskrim mereka menduduki tempat pertama untuk tahun ke-28 berturut-turut dari segi pengeluaran dan penjualan; unit perniagaan susu tepung Xinhuo, unit perniagaan yogurt Changqing, dan unit perniagaan minuman sihat Fairly Spry100% kesemuanya mengekalkan kedudukan nombor satu mereka di dalam kategori produk mereka masing-masing; dan unit perniagaan keju Yili telah secara drastik meningkatkan prestasi mereka.

Mencerminkan prestasi luar biasa bagi setiap unit perniagaan dan walaupun terdapat trend menurun secara umum, Yili telah meningkat dengan stabil pada tiga suku pertama dan menjanakan pendapatan sebanyak RMB 73.77 bilion.

2020: Pertumbuhan luar biasa walaupun trend pasaran menurun, Pengeluar Tenusu 5 Teratas Global yang baharu

Dalam konteks bagi kemerosotan ekonomi yang suram pada tahun 2020, Yili telah bekerjasama rapat dengan rakan-rakan mereka dan berusaha untuk mengenal pasti peluang-peluang baharu bagi pengembangan perniagaan seterusnya dan titik pertumbuhan baharu, yang menghasilkan di dalam pencapaian yang terpuji.

Walaupun pasaran secara keseluruhan menunjukkan satu arah aliran yang menurun, unit perniagaan susu cair (susu mentah) Yili telah mencapai peningkatan di dalam bahagian pasaran dan hasil penjualan mereka. Ia mengekalkan bahagian pasaran terbesar selama tujuh tahun berturut-turut dan menjamin kadar penembusan jenama paling tinggi untuk tahun keenam berturut-turut.

Unit perniagaan aiskrim Yili, yang telah melancarkan lebih 1000 kategori produk, telah mengetuai industri itu dari segi pengeluaran dan penjualan. Chocliz terus menjadi jenama aiskrim paling terkenal di China dan merebut bahagian pasaran terbesar dan menjamin kadar penembusan pasaran paling tinggi. Di samping itu, Gemice menonjol di antara pelbagai jenama aiskrim mewah di China.

Jinlingguan, unit perniagaan susu tepung Yili, telah menjadi satu daripada jenama utama di dalam sektor itu dan menikmati kadar pertumbuhan yang jauh lebih pantas daripada purata industri. Siri Seine Mouiller, yang berada di bawah jenama Jinlingguan, bahkan menggandakan pertumbuhan mereka tahun ke tahun. Unit perniagaan itu mengekalkan bahagian terbesar mereka di dalam pasaran susu tepung untuk pengguna dewasa dan warga emas, dengan terus meningkatkan kesedaran jenama.

Dengan mempercepatkan inovasi, unit perniagaan yogurt Yili mengekalkan kekuatan jenama terbesar mereka di dalam sektor yogurt bersuhu rendah untuk tahun kelima berturut-turut dengan produk Changqing mereka. Dengan inovasi terkemuka, siri Meiyitian telah mencipta satu penanda aras baharu di dalam industri itu dan merebut bahagian pasaran yang terbesar.

Unit perniagaan keju Yili, yang memanfaatkan di atas wawasan mereka yang tepat dan inovasi yang positif, telah meningkatkan prestasi mereka pada tahun 2020, dengan mengekalkan pertumbuhan terkemuka di dalam industri dalam penjualan produk keju kanak-kanak dan orang dewasa.

Unit perniagaan minuman sihat Yili terus menerajui pasaran dan mengekalkan kuasa jenama terkemuka mereka untuk tahun keempat berturut-turut dengan produk Changyi mereka. Yiran Milk Minerals memperkayakan kategori produk mereka dan inikin mencapai titik pertumbuhan baharu di dalam perniagaan baharu mereka.

Kesemua unit perniagaan Yili membina momentum pertumbuhan yang mantap, yang meletakkan satu asas kukuh untuk peningkatan pesat bagi keseluruhan prestasi Yili. Penunjuk prestasi teras Yili terus menerajui industri tenusu Asia, dan diterjemahkan kepada peningkatan kuasa jenama. Yili melonjak kepada kedudukan lima teratas di dalam Laporan Tenusu Global Rabobank 2020, dengan menduduki tangga pertama di dalam industri tenusu Asia untuk tahun ketujuh berturut-turut, menduduki tempat teratas dalam senarai “Jenama Tenusu Paling Bernilai 10 Teratas” yang diterbitkan oleh Brand Finance, dan menduduki tempat pertama di dalam senarai BrandZ “Jenama China Paling Bernilai 100 Teratas” untuk tahun kelapan berturut-turut.

2021: Berganding bahu dengan rakan-rakan global untuk sebuah ekosistem tenusu kesihatan

Sepanjang beberapa tahun itu, Yili telah sentiasa mematuhi prinsip manfaat dan keuntungan bersama. Pada masa yang sama, ia telah secara aktif mempromosikan kerjasama yang lebih mendalam di seluruh rantaian industri kesihatan global untuk mewujudkan sebuah ekosistem industri kesihatan.

Setakat 31 Oktober 2020, Yili telah melaburkan RMB 63.612 bilion di dalam membiayai 6,987 rakan huluan dan hiliran di dalam rantaian industri itu. Sepanjang lima tahun akan datang, Yili akan melabur RMB 30 bilion lagi untuk menyokong syarikat-syarikat huluan di dalam industri tenusu dan mempromosikan pembangunan bagi keseluruhan rantaian industri, sehingga memperkasakan industri tenusu global.

Hari ini, rakan-rakan Yili berasal dari 33 buah negara merentasi lima benua dan membentuk kekuatan teras di dalam pembinaan sebuah “ekosistem kesihatan global”. Secara konsisten mengutamakan kualiti terlebih dahulu, Yili akan terus bekerjasama dengan rakan-rakan mereka di dalam dan luar negara untuk mencari inovasi seterusnya dalam kategori seperti susu cair (susu mentah), susu tepung, aiskrim, yogurt dan keju untuk memberikan pengguna dengan produk dan perkhidmatan yang lebih baik.
 
Sumber: Kumpulan Yili

Pautan Lampiran Imej:

Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=380827

Kapsyen: Persidangan Rakan-rakan Utama Yili

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.