PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Julai 08, 2020 -Rabu

 
  PENGENDALI SEKOLAH PERSEDIAAN PEPERIKSAAN, AZURITESTYLE CO. BARU-BARU INI MEMBANGUNKAN PELITUP MUKA ANTIBAKTERIA YANG MENYEJUKKAN YANG MEMBOLEHKAN PERNAFASAN MENERUSI HIDUNG, MEMULAKAN JUALAN KE LUAR NEGARA PADA 20 JUN

Thursday 25/06/2020AsiaNet 84503

YOKOHAMA, Jepun, 25 Jun, 2020 /Kyodo JBN,AsiaNet/ --
 
Pengendali sekolah persediaan peperiksaan, AzuriteStyle Co., Ltd. telah membangunkan pelitup muka antibakteria yang menyejukkan yang membolehkan pernafasan menerusi hidung. Disebabkan oleh wabak koronavirus, pelajar-pelajar telah memakai pelbagai jenis pelitup muka, dan kebimbangan pensyarah bahawa “kesukaran bernafas telah menghalang daya penumpuan yang berterusan” dan bahawa “kualiti yang teruk bermaksud penurunan fungsi otak” membawa kepada pembangunan pelitup muka ini. “AzuriteStyle” adalah sebuah jenama yang sama sekali asal yang mengutamakan “Buatan Jepun” dari aspek merancang sehingga kepada menjahit. Penjualan ke luar negara bermula pada 20 Jun di 30 buah negara utama, termasuk negara-negara yang maju dari segi pendidikan di Eropah dan Asia, serta di Amerika Syarikat, yang sangat memberi perhatian kepada pernafasan melalui hidung.

(Imej: https://kyodonewsprwire.jp/release/202006231187?p=images )
 
Tapak EC URL: http://www.azurite-style.com
 
Pelitup muka pakai buang, yang diperbuat daripada bahan-bahan pengap, mencirikan kebolehtelapan yang rendah oksigen. Pelitup muka yang diperbuat daripada pelbagai jenis fabrik dijual, tetapi kebanyakannya menggunakan reka bentuk 3 dimensi yang menjimatkan tenaga kerja dan kos semasa pembuatan. Walau bagaimanapun, AzuriteStyle telah menetapkan bahawa reka bentuk 3 dimensi tidak dapat mewujudkan ruang yang mencukupi untuk mengekalkan pernafasan hidung. Syarikat itu menumpukan kepada membuat satu reka bentuk berlipat yang menjamin ruang bernafas yang tidak tertekan dengan padanan yang berkekalan untuk sebarang jenis muka atau hidung. Reka bentuk asal ini bukan sahaja memerlukan lebih banyak masa dan usaha untuk dibuat, tetapi juga menjadikannya mustahil untuk dihasilkan dengan betul tanpa teknologi yang tepat. Pelitup muka AzuriteStyle itu juga menampilkan fabrik buatan Jepun yang dipilih dengan teliti dan tidak rosak apabila ia dibasuh.

Memandangkan pelitup muka itu akan dipakai semasa musim panas, syarikat itu telah menambahkan satu ciri “sejuk-apabila-disentuh”. Ia dengan teliti telah memilih fabrik pelbagai fungsi yang mempunyai ciri-ciri termasuk “antibakteria,” “menghalang sinar ultraungu,” “sejuk-apabila-disentuh,” “menyerap air dan kering dengan pantas,” “kesan penekanan kenaikan suhu,” dan “tekstur yang selesa.” Pelitup muka itu menghapuskan penyebab kulit kasar yang berpunca daripada kepengapan dan ketumbuhan bakteria. Jenis organik juga tersedia bagi mereka yang mempunyai kulit yang sensitif terhadap alahan.

Pelitup muka itu juga dilengkapi dengan satu lapisan yang menjadi sejuk apabila disentuh dengan hanya membasahkan dan menggoncangnya. Sekiranya pengguna memasukkan lapisan ini ke dalam poket dalam, ia menyejukkan bahagian dalam pelitup muka itu. Barisan pelitup muka syarikat itu yang terdiri daripada kecil, sederhana dan besar mempunyai saiz yang sesuai dengan semua orang dari bayi sehingga kepada dewasa.

Sila periksa laman web berikut untuk melihat siaran asal.
https://kyodonewsprwire.jp/prwfile/release/M106117/202006231187
/_prw_PA1fl_nkFm1eY9.pdf

 
 
Sumber: AzuriteStyle Co., Ltd.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.