PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Jun 04, 2020 -Khamis

 
  ​BERKSHIRE HATHAWAY SPECIALTY INSURANCE LANCAR INSURANS JENAYAH KOMERSIAL DI ASIA

Monday 02/12/2019BOSTON & HONG KONG, 2 Dis (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Berkshire Hathaway Specialty Insurance (BHSI) hari ini mengumumkan bahawa ia akan memperkenalkan Insurans Jenayah Komersial di Asia, satu dasar baharu yang direka untuk membantu syarikat-syarikat menangani pendedahan bagi sebuah landskap penipuan yang berubah-ubah.

“Penipuan korporat sekarang menjadi semakin canggih ketika teknologi semakin maju pada satu kadar yang pesat merentasi seluruh dunia. Syarikat-syarikat kini menghadapi ancaman baharu dan dipertanggungjawabkan dengan melindungi aset tradisional dan digital,” kata Scotland Walsh-Riddle, Ketua bagi Eksekutif & Talian Profesional, BHSI Asia. “Dasar kami adalah perlindungan penting bagi kunci kira-kira sesebuah syarikat dengan menginsuranskan terhadap kerugian yang berbangkit daripada pelbagai ancaman dan memberikan sokongan untuk menyiasat punca sesuatu kerugian.”

Polisi Insurans Jenayah Komersial BHSI menawarkan bahasa kontrak yang ringkas lagi padat bagi organisasi komersial dan termasuk perlindungan bagi kedua-dua jenayah pekerja tradisional dan jenayah luaran, termasuk penipuan pemindahan dana, penipuan kad kredit, pemalsuan, dan perlindungan penyamaran. Perlindungan penyamaran bertindak balas terhadap kerugian yang timbul apabila seseorang pelaku menyamar sebagai pekerja, eksekutif atau rakan perniagaan bagi pihak yang diinsuranskan untuk tujuan menipu orang yang dilindungi.

“Penipuan penyamaran dengan cepat menjadi satu isu sistemik di seluruh dunia. Kami baru-baru ini melihat satu skim kejuruteraan sosial yang menggunakan perisian berasaskan kecerdasan buatan untuk menyamar sebagai seorang eksekutif. Skim ini sedang menguji sempadan bagi apa yang boleh dipersiapkan oleh syarikat-syarikat - dan kami komited untuk membantu pelanggan kami melindungi daripada ancaman yang semakin meningkat ini,” kata Scotland.

Polisi Insurans Jenayah Komersial juga termasuk pelbagai pelanjutan, termasuk perlindungan bagi yuran kehilangan penubuhan yang berlaku terhadap pengambil insurans untuk memantapkan kewujudan dan kuantum bagi sesuatu kerugian.

“Polisi Jenayah Komersial telah digubal dengan penaja jaminan BHSI yang jelas dan ringkas lagi padat dan disokong oleh pengendalian tuntutan kami yang sangat baik,” kata Scotland. “Melalui kekuatan dan pengalaman kewangan BHSI yang tiada tandingan, pelanggan dan broker kami dapat memiliki keyakinan bahawa BHSI akan berada di sana apabila keadaan memerlukannya.”

Untuk maklumat lanjut mengenai polisi Jenayah Komersial, sila hubungi Patrick Ko di patrick.ko@bhspecialty.com atau Emily Poh di emily.poh@bhspecialty.com

Syarikat Berkshire Hathaway Specialty Insurance (diperbadankan di Nebraska, Amerika Syarikat) menyediakan insurans hartanah komersil, kecederaan, liabiliti profesional penjagaan kesihatan, talian eksekutif dan profesional, jaminan, perjalanan, program, kemalangan & kesihatan, kehilangan terhenti perubatan, dan pemilik rumah. Terma bagi perlindungan sebenar dan muktamad bagi kesemua talian produk mungkin berbeza-beza. Di rantau Asia Timur Tengah, ia menaja jamin di atas kertas Syarikat Berkshire Hathaway Specialty Insurance, yang memiliki penarafan kekuatan kewangan A++ dari AM Best dan AA+ dari Standard & Poor's. Berpusat di Boston, Berkshire Hathaway Specialty Insurance mempunyai pejabat di Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Indianapolis, Irvine, Los Angeles, New York, San Francisco, San Ramon, Seattle, Stevens Point, Adelaide, Auckland, Brisbane, Cologne, Dubai, Dublin, Hong Kong, Kuala Lumpur, London, Macau, Melbourne, Munich, Paris, Perth, Singapore, Sydney dan Toronto.

Lihat versi sumber di  businesswire.com:
https://www.businesswire.com/news/home/20191201005230/en/

Hubungi

JoAnn Lee / +1 617.936.2937

Sumber : Berkshire Hathaway Specialty Insurance

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.