PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Julai 02, 2020 -Khamis

 
  SYARIKAT PENERBANGAN TERBAIK DI DUNIA UNTUK TAHUN 2020

Monday 25/11/2019AsiaNet  81851

PERTH, 25 Nov., 2019 /Medianet International-AsiaNet/--

AirlineRatings.com, satu-satunya laman web penarafan keselamatan dan produk di dunia telah mengumumkan Air New Zealand sebagai Syarikat Penerbangan Terbaik mereka untuk Tahun 2020.

Air New Zealand telah dipilih untuk kali keenam kerana prestasi mereka yang telah memecahkan rekod, pelbagai inovasi dalam penerbangan yang telah memenangi anugerah, keselamatan operasi, kepimpinan alam sekitar dan motivasi bagi kakitangan mereka. Faktor-faktor ini telah membuktikan penerbangan itu sebagai sebuah pemimpin industri yang jelas.

Anugerah Kecemerlangan Syarikat Penerbangan oleh AirlineRatings.com, telah diadili oleh tujuh editor yang mempunyai lebih 200 tahun pengalaman industri, dengan menggabungkan audit keselamatan utama dan kerajaan, dengan 12 kriteria utama yang termasuk: umur armada, ulasan penumpang, keuntungan, penarafan pelaburan, penawaran produk dan hubungan kakitangan.

Ketua Pengarang www.AirlineRatings.com Geoffrey Thomas berkata: “Dalam analisis kami Air New Zealand telah menduduki nombor satu di dalam kebanyakan kriteria audit kami, yang merupakan satu prestasi yang luar biasa apabila ia dibandingkan dengan syarikat-syarikat penerbangan yang mempunyai lebih banyak sumber dan skala.

“Komitmen Air New Zealand terhadap kecemerlangan dalam semua aspek perniagaan mereka bermula di peringkat paling atas dengan tadbir urus yang cemerlang dan satu daripada pasukan eksekutif yang terbaik di dalam penerbangan sehingga kepada sebuah tenaga kerja yang menyampaikan secara konsisten kepada strategi dan janji pelanggan bagi syarikat penerbangan itu,” kata Thomas.

Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif Air New Zealand, Jeff McDowell berkata memenangi anugerah itu untuk rekod kali keenam adalah satu bukti mengenai usaha 12,500 kakitangan syarikat penerbangan itu yang memberi tumpuan kepada menyampaikan satu pengalaman Kiwi yang unik yang bertaraf dunia kepada pelanggan mereka pada setiap hari.

Air New Zealand juga memenangi Ekonomi Premium Terbaik, manakala Singapore Airlines memenangi Kelas Pertama Terbaik dan Qatar Airways meraih Katering Terbaik dan Kelas Perniagaan Terbaik.

Qantas, telah memenangi Perkhidmatan Syarikat Penerbangan Domestik Terbaik dan Ruang Istirahat Terbaik.

Virgin Australia telah memenangi Krew Kabin Terbaik dan Kelas Ekonomi Terbaik, Emirates; Hiburan Dalam Penerbangan Terbaik, Cebu Pacific; Syarikat penerbangan yang Paling Meningkat dan VietJet Air; Syarikat Penerbangan Tambang Ultra Rendah Terbaik.

Kecemerlangan dalam Perjalanan yang Jauh: Delta Air Lines (America), Lufthansa (Eropah), Emirates (Tengah Timur /Afrika) Cathay Pacific Airways (Asia)
   
Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaik; JetBlue (America), Wizz (Eropah) Air Arabia, (Timur Tengah /Afrika) dan AirAsia / AirAsia X (Asia /Pasifik).

AirlineRatings.com juga menamakan Dua Puluh Syarikat Penerbangan Utama mereka:

Air New Zealand, Singapore Airlines, All Nippon Airways, Qantas, Cathay Pacific, Emirates, Virgin Atlantic, EVA Air, Qatar Airways, Virgin Australia, Lufthansa, Finnair, Japan Airlines, KLM, Korean Airlines, Hawaiian Airlines, British Airways, Alaska Airlines, Delta Air Lines dan Etihad Airways.
 
Maklumat mengenai AirlineRatings.com: http://www.airlineratings.com/about-us.php
 
SUMBER: Airline Ratings Pty Ltd 

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.