PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Julai 02, 2020 -Khamis

 
  ​JD.COM MENJADI PERINTIS KEPADA PERKHIDMATAN 5G CHINA UNTUK MEMACUKAN PEMBANGUNAN MASA HADAPAN

Thursday 21/11/2019AsiaNet 81800 

BEIJING, 21 Nov., 2019 /Xinhua-AsiaNet/ --
 
Konvensyen 5G Dunia dan Pertandingan untuk Reka Bentuk bagi Aplikasi 5G yang ditaja bersama oleh beberapa kementerian dan suruhanjaya bagi kerajaan China telah bermula di Beijing pada 20 November. JD.com sangat terlibat di dalam Konvensyen ini dan berikrar untuk terus mengembangkan pasaran 5G di masa hadapan dan secara komprehensif menggalakkan  kehidupan baharu 5G bagi pengguna.

Pertandingan untuk Reka Bentuk bagi Aplikasi 5G itu yang ditaja bersama oleh Future Mobile Communication Forum China dan JD.com telah dilancarkan di pelbagai institut penyelidikan, perusahaan dan institusi utama di China pada Ogos. JD.com telah mewujudkan Anugerah Khas JD di dalam Pertandingan itu untuk menggalakkan bakat saintifik dan teknologi bagi inovasi. Ia juga khasnya telah melancarkan pertandingan kampus 5G di kolej-kolej dan universiti-universiti di China. Mereka yang berkaitan yang bertanggungjawab di JD.com berkata mereka menyedari sepenuhnya potensi kolej-kolej dan universiti di dalam pembangunan masa hadapan bagi teknologi 5G, dan secara meluas mengumpulkan skim reka bentuk permohonan 5G untuk memberikan sepenuhnya kepada kelebihan asas dan berpandangan ke hadapan bagi kolej dan universiti. Di masa hadapan, JD.com akan terus menggalakkan pengalaman perkhidmatan 5G dan memainkan satu peranan yang lebih besar di dalam fasa dari aplikasi komersil 5G kepada aplikasi sivil 5G.

Sebagai medan pertempuran utama bagi inovasi teknologi maklumat, komunikasi mudah alih 5G mengetuai pembaharuan di dalam industri maklumat. JD.com menerajui di dalam membangunkan satu siri susun atur strategik bagi industri 5G. Pada masa ini, JD.com telah merealisasikan kerjasama strategik yang komprehensif dengan tiga pengendali utama: China Mobile, China Unicom dan China Telecom. Ia telah juga menubuhkan taman demonstrasi logistik pintar 5G yang pertama di China untuk membangunkan bandar raya pintar, perkhidmatan perubatan pintar dan komunikasi mudah alih agar dapat mempercepatkan penyepaduan 5G dengan pelbagai industri.
 
Sumber: JD.com 

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.