PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Jun 04, 2020 -Khamis

 
  FESTIVAL JELAJAH HUTAN CHINA 2019, PERSIDANGAN PENGGALAKAN PELANCONGAN KEBUDAYAAN DAERAH GANGZHA TELAH DIADAKAN

Friday 25/10/2019AsiaNet 81268

NANJING, China, 25 Okt., 2019 /Xinhua-AsiaNet/--

 
Pada Oktober 2019, Festival Jelajah Hutan China, Daerah Gangzha, Persidangan Penggalakan Pelancongan Kebudayaan Bandar raya Nantong telah diadakan di kaki Gunung Langshan, Taman Sukan Binjiang di tebing Sungai Yangtze, demikian menurut Pejabat Penerangan bagi Daerah Gangzha.

Daerah Gangzha terletak di utara Nantong dengan kedudukan geografi yang unggul dan laluan trafik yang mudah. Pada masa ini ia telah membentuk satu rangkaian pengangkutan dengan jalan raya, kereta api dan pengangkutan air yang bergred tinggi.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, industri pelancongan kebudayaan di Daerah Gangzha telah berkembang maju. Daerah itu menggunakan Bandar Perindustrian Kebangsaan Tangzha dan Taman 1985 sebagai pembawa untuk mewujudkan sebuah bandar pelancongan bertaraf  wilayah dengan gaya Gangzha dan pesona perindustrian. Dengan mengambil taman hutan dan taman hiburan ibu bapa-kanak-kanak itu sebagai pembawa, ia menyepadukan perhutanan tani tradisional dan pelancongan moden, dan mewujudkan sebuah kawasan eko-pelancongan hijau yang mengintegrasikan lawatan ke tempat menarik dan rekreasi. Melalui terusan dan Sungai Yangtze, ia akan menghubungkan tarikan pelancong dengan Wanda Plaza, Mixc of China Resources, IKEA, Wal-Mart dan kompleks bandar yang lain. Syarikat-syarikat ini membuatkan gabungan perdagangan jenama dan rekreasi bandar, dan mewujudkan satu penanda aras baharu untuk perjalanan perniagaan di Gangzha, yang boleh didiami, sesuai untuk perniagaan dan bagi perjalanan. Orang ramai dapat melihat pemandangan kehijauan dalam jarak sepuluh meter dan air dalam jarak 100 meter di Gangzha pada hari ini. Persekitaran ekologi telah menjadi sebuah “Kad Bandar Raya” yang indah.

Di tapak, melalui gambar, video, Soalan & Jawapan dan interaksi dalam talian dan luar talian yang lain, Oasis International, Novlion, Ginlan Jia dan hotel-hotel berjenama yang lain di Gangzha kesemuanya telah diperkenalkan ke pentas dengan tempat-tempat pemandangan yang indah seperti Adventure Kingdom, Pekan Purba Tangzha, Bandar Lembah Hijau, Taman Safari Hutan Nantong. Semasa merasai tradisi dan keindahan moden di Gangzha, tetamu juga menikmati persembahan nyanyian dan tarian yang indah yang dipenuhi dengan unsur-unsur Gangzha, seperti “Jalan Lama”, “Muara bagi Sungai Lapan Belas batu” dan “Keindahan Gangzha”.
 
Sumber: Pejabat Penerangan bagi Daerah Gangzha, Kerajaan Perbandaran Nantong

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.