PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 

Jun 22, 2018 -Jumaat

 
  MASA UNTUK LAWAT PANTAI MERAH YANG MENARIK

Thursday 17/08/2017AsiaNet 69685

PANJIN, Liaoning, 17 Ogos, 2017 /Xinhua-AsiaNet/--

Edisi kedua "Piala Pantai Merah" Festival Seni Belia Antarabangsa bermula pada 14 Ogos di Koridor Panorama Kebangsaan Red Beach, sebuah destinasi  tarikan pelancong yang terletak di bandar raya Panjin, timur laut Cina. Lebih daripada 200 orang muda dari China, Rusia, Amerika Syarikat dan  11 negara lain mengambil  bahagian dalam acara itu.

Koridor Panorama Kebangsaan Red Beach terletak di tebing Sungai Liaohe dan pantai Teluk Bohai. Ia adalah tanah lembap merah terbesar di dunia, bercirikan garis pantai merah yang unik, sumber tanah lembap yang banyak dan pokok rawa.

"Pantai Merah" adalah tempat yang indah AAAA, kadar kedua tertinggi di negara ini untuk tarikan pelancong. Ia menerima lebih daripada 1 juta pelawat domestik dan asing setiap tahun, menghiburkan tetamunya dengan sinaran cahaya, burung akuatik dan pokok rawa.  Kombinasi sempurna pemandangan semulajadi dan landskap manusia!

Pemandangan  luar biasa lahir kerana rumpai, yang merangkumi  tanah rawa dan bertukar merah setiap musim panas dan musim luruh selepas penembusan alkali dan direndam dengan air masin. Laut merentang merah dalam garis tidak berkesudahan.

Satu lagi faktor tarikan adalah tanah lembap rumpai laut terbesar di dunia, yang merupakan lokasi kepada pelbagai haiwan dan tumbuhan liar. Di sini anda dapat melihat angin ambatan yang menggelegak ke laut dan hilang di langit, seumpama gelombang menuju ke arah yang tinggi laut. Semasa berjalan di jambatan, anda boleh menikmati pemandangan pantai merah dan rumput rumput di kedua-dua belah, dengar nyanyian burung migran dan merasakan kuasa alam laut yang luas.

Koridor Panorama Kebangsaan Pantai  Merah Panjin merangkumi sepuluh tempat yang indah. Ia mula berubah merah sekitar bulan Mei dan beransur-ansur berubah dari merah ke ungu sehingga Oktober, jadi masa terbaik untuk dilawati setiap tahun adalah dari Mei hingga Oktober.

Semua pengunjung dijangka mempunyai ingatan yang indah di sini. Koridor Panorama Kebangsaan Pantai  Merah Panjin menaik taraf perkhidmatannya melalui digitalisasi dan perjalanan pintar, memenuhi keperluan untuk membina sebuah bandar raya yang sedang dibangunkan di Panjin. Pada musim panas yang membara, datanglah ke Panjin yang berwarna-warni, dan menikmati kesejukan dan menyegarkan diri di tanah lembap.
 
Maklumat Hubungan: Cik Li 86 18642777977
 
Sumber:  Komiti Pentadbiran Pantai Merah Tanah Lembap Resort Panjin Panjin
 
Pautan Lampiran Imej:
http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=294710

 
--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2018 MREM . All rights reserved.